Osumnjičeni za ubistvo Miroslava Lazarevića negirali krivicu

O. MATAVULj

05. 05. 2017. u 21:48

Počinje suđenje Vidoviću i Bulatoviću za ubistvo Miroslava Lazarevića

Осумњичени за убиство Мирослава Лазаревића негирали кривицу

Foto: V. Dančić

BANjALUKA - Saša Vidović (35), iz Bijeljine, i Aleksandar Bulatović (31), iz Istočne Ilidže, negirali su krivicu po optužnici za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), koji je 16. oktobra prošle godine izrešetan u Istočnom Novom Sarajevu.

Obojica su krivicu negirala pred Okružnim sudom u Banjaluci, a početak suđenja biće zakazan u roku od mesec dana. Optužnicom se Vidović i Bulatović terete za teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i krađu vozila.

Republičko tužilaštvo RS ih tereti da su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića. Dok se "golfom 7" vozio kroz Beogradsku ulicu, ubice su Lazarevića presrele ukradenim terencem "BMW X5" i prema njemu ispalile 24 hica iz automatske puške. Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mestu je ostao mrtav.

- Optuženi su pobegli prema Sarajevu i potom, pored zgrade u Aleji lipa, zapalili "BMW X5". U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgoreli. Usled plamena, 26 metaka se aktiviralo, čime su ugrozili živote devojaka koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. - navodi se u optužnici.

Posle paljevine, peške su nastavili da beže, ali su ih građani primetili i to dojavili policiji, koja ih je pronašla i uhapsila. Tokom bekstva, Vidović je sa sebe skinuo odeću i bacio je, pa je uhapšen u donjem vešu, dok je njegova trenerka pronađena u obližnjem kontejneru. Nogavice na trenerci su nagorele, a u džepu je pronađen i upaljač.

SAŠU ANGAŽOVALI "ŠKALjARCI"?

PROTIV Saše Vidovića i MUP Srbije je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana i njegovog telohranitelja u Novom Sadu. Taj zločin označen je kao nastavak obračuna između "škaljarskog" i "kavačkog" klana. Sumnja se da su Vidovića angažovali "škaljarci", a nije isključeno i da je bio umešan u više nerasvetljenih likvidacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)