• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Makedoniju ušlo 800 naoružanih veterana OVK!

Srpske službe bezbednosti otkrile su da je oko 800 naoružanih biviših pripadnika ozloglašene OVK sa Kosova i Metohije ušlo na teritoriju Makedonije, javili su beogradski mediji.

  Ovaj manevar izvršen je u dva navrata, a prema operativnim podacima, albanski ekstremisti bili su opremljeni automatskim puškama, pišu "Novosti".

Na makedonsku teritoriju ubacivali su se u grupama, a tajno su prenosili i tovare naoružanja.

Prakticno je primenjen isti scenario kao kada su svojevremeno spremana žarišta u južnoj srpskoj pokrajini, a oružje zaprežnim vozilima i na konjima prebacivano iz Albanije na Kosovo.

Kako prenose izvori lista, prvi pokret bivših pripadnika OVK ka Makedoniji registrovan je krajem prošle godine i vremenski se poklapa sa sastankom predstavnika svih Albanaca u regionu, održanom u Albaniji 23. decembra.

Veterani OVK: Branicemo planine krvlju

Na tom tajnom sastanku dat je znak za agresivno oživljavanje projekta "velike Albanije".

Prisutni su bili politicki lideri Albanaca sa KiM, juga centralne Srbije, iz Makedonije, Albanije i Crne Gore, ali i veterani ozloglašene OVK i njenog ogranka - Oslobodilacke vojske Preševa, Bujanovca i Medvede.

Naše službe su drugo pomeranje ekstremista s Kosova zabeležile pre mesec i po dana. Prema obaveštajnim podacima, dva su glavna koridora kretanja ovih grupa - ka opštinama Lipkovo i Aracinovo, na severu i jugu Makedonije.

Zacudo, makedonske vlasti ništa nisu preduzele iako su ih srpski bezbednjaci obavestili.

Kako piše list, jedan kanal, onaj ka selima opštine Lipkovo, koji se nalaze na severu Makedonije i dodiruju sa teritorijom južne srpske pokrajine, pre neki dan je presecen.

Vojnobezbednosna agencija (VBA) prošle nedelje zaplenila je na jugu centralne Srbije vecu kolicinu oružja za koje se pretpostavlja da je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju. Arsenal je otkriven na podrucju opština Preševo i Bujanovac.

VBA zaplenila gomilu oružja na putu za Makedoniju!

Realizacija ove akcije, kako se pretpostavlja, išla je pod "dirigentskom palicom" nove generacije ekstremnih Albanaca na jugu Srbije, koja vodi "vojsku kriminalaca" (bave se švercom narkotika, oružja i migranata) i koja po potrebi lako može da se transformiše u teroristicku organizaciju.

KRIZA ZBOG AZILANATA

Sela makedonskih opština Lipkovo i Aracinovo, koja su vecinski naseljena Albancima, potresala je kriza i u martu 2016, kada su se pojavile informacije da je došlo do upada teroristicke grupe sa Kosova.

Tada je makedonska policija saopštila da nema mesta panici i da je posle izvršene kontrole utvrdeno da nije bilo nikakvog upada. Prema zvanicnoj verziji, tokom pretresa više lokacija pronadena je samo grupa azilanata koje su meštani držali u zarobljeništvu mimo njihove volje.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Komentari 58

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vetran 52 B.v.p

....'99 su ta nasa "Braca Makedonci" dali baze puteve vazdusni prostor...sad treba da nam je zao? Ma evo suze mi idu.... samo da opletu i Grke.... jos čuveniju bracu....

Valensa

@Vetran 52 B.v.p dala je i Republika srpska

Vetran 52 B.v.p

@Vetran 52 B.v.p aa toj braći preko Drine želim da vratim ove sto su došli u Srbiju .... i neka tamo pevaju junacke pesme....

special image