NBA: Klivlend na korak do prolaska, San Antonio vratio brejk u Hjustonu

Novosti online

06. 05. 2017. u 09:22

Džejms i Irving srušili Reptorse u Kanadi, Sparsi na krilima Oldridža i Lenarda savladali Rokitse i došli do prvog vođstva u seriji

НБА: Кливленд на корак до проласка, Сан Антонио вратио брејк у Хјустону

Lebron Džejms Foto: Tanjug/ Fred Thornhill/The Canadian Preš via AP

Dve utakmice, dva brejka. Klivlend je u Kanadi savladao Toronto i došao na korak do plasmana u finale Istoka (115:94), dok je San Antonio u Hjustonu slavio i stigao do prvog vođstva u seriji (103:92).

Kavsi su na pravi način iskoristili povredu Kajla Laurija i zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj deonici stigli do 3:0 i imaju priliku da već u četvrtom meču „počiste“ Reptorse. Triling Klivlenda Džejms/Irving/Lav je postigao ukupno 67 poena za svoj tim. Lebron je bio blizu tripl-dabl učinka sa 35 poena, osam skokova i sedam asistencija, Kajri je uz 16 poena dodao pet skokova i četiri asistencije, dok je Kevin imao dabl-dabl sa 16 poena i 13 skokova.

- Znali smo da dolazimo u neprijateljsku atmosferu gde će naš protivnik dati sve od sebe bez obzira na to ko je u petorci. Morali smo da se nosimo sa tim i uspeli smo. Sada ne smemo da razmišljamo o „metli“ i o tome što ćemo eventualno imati više vremena za odmor ako dobijemo sledeći meč. Treba da ostanemo fokusirani i da odradimo pravi posao u odbrani i napadu u nedelju – poručio je Lebron.

U poraženom timu je Demar Derozen dao 37 poena, dok je Jonas Valančijunas pored 19 poena imao i osam skokova.

- Četvrtu utakmicu ćemo igrati za ponos. Ne želimo da doživimo „čišćenje“ pred svojom publikom. Da bismo u tome uspeli moraćemo mnogo bolje da šutiramo za tri poena, to je nešto što nam je išlo cele godine, ali je odjednom u plej-ofu nestalo. Što se Laurija tiče on je pred meč hramljao, ima problem sa člankom i videćemo u razgovoru sa lekarima hoće li biti spreman za sledeći meč – kazao je trener Reptorsa Dvejn Kejsi.

Bez pomoći Tonija Parkera koji je u petak uspešno operisan San Antonio je uspeo da vrati brejk u Hjustonu. Iskusni Greg Popović je na mesto francuskog pleja u startnu petorku stavio mladog Dežonte Mareja (20 godina), ali je ipak na kraju morao ulogu organizatora igre da prebaci u ruke Petija Milsa koji je za 30 minuta postigao 15 poena.

Ipak, najveće zasluge za ovaj trijumf imaju Kavaj Lenard (26, 10sk, 7as) i Lamarkus Oldridž (26, 7sk) koji su bili nezaustavljivi u ekipi Sparsa. Na drugoj strani je nerešiva enigma bio Džejms Harden (43, 5as), ali je problem za njegov tim bio mali broj raspoloženih saigrača.

- Ne možete da zamenite Parkera, on je čovek koji će jednog dana završiti u Kući slavnih. Međutim, momci su izašli na parket i dali sve od sebe. Trudili smo se da budemo agresivni i pokušaćemo ovo da ponovimo u narednom meču – poručio je Oldridž.

Strateg Rokitsa Majk DAntoni tvrdi da ga ništa nije iznenadilo i da je njegov tim samo imao loše veče.

- Za Oldridža je bilo jasno da će pre ili kasnije proigrati, on je Ol-star igrač. Nisu oni uradili ništa spektakularno ili iznenađujuće u ovom meču, mi jednostavno nismo igrali dobro – zaključio je DAntoni.

Glavni problem za Hjuston u ovom duelu je bio loš učinak igrača sa klupe i činjenica da je njihov trener koristio samo tri izmene. Erik Gordon je dao devet poena, ali je Nene Ilario za 16 minuta na parketu dao samo jedan, dok je Lu Vilijams bio bez poena iako je igrao 11 minuta.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije