Најновије

БИТКА ЗА ХЕРЦЕГ НОВИ: "Град изгледа као да нас је НАТО бомбардовао"

Да је небо папир, а море мастило, не би се могли описати наши јади, каже за Спутњик доктор Саво Марић, носилац Новске листе која ће у недељу 7. маја учествовати на ванредним локалним изборима у Херцег Новом. Новска листа основана је као удружење грађана на Савиндан пре пет година и прва је оваквог типа у Црној Гори.

Херцег Нови (фото: Јутјуб)

„Ми постојимо да бисмо исправили грешке наших очева, њихових очева и великог броја наших суграђана старијег доба који су веровали разним емисарима који су долазили из Подгорице и региона и обећавали просперитет овом граду. Наравно, ништа нам добро нису донели“, напомиње за Спутњик доктор Марић.
У прошлом сазиву тамошњег локалног парламента, који броји 34 одборника, Новска листа имала је два одборника, а ове године очекују веће поверење суграђана јер, како каже Марић, овој познати туристички град рапидно пропада од краја седамдесетих година прошлог века, наочиглед свих грађана.
„Херцег Нови је био један од водећих туристичких центара на мору у бившој Југославији, констатује саговорник Спутњика, а сад су, каже, на зачељу у иначе лошој туристичкој понуди Црне Горе.
„Изузимају Будву у коју су слили сав новац који вероватно има у овој држави. Херцег Нови је туристички центар који је сад почео да прави неке хотелске капацитете, остали смо без хотела. Е, то је повезано са режимом у Подгорици који је урадио катастрофално лоше приватизације свих великих предузећа у Херцег Новом. И сва та предузећа више не постоје“, истиче Марић.
Херцег Нови је дуго година опозициони град, констатује носилац Новске листе, и због тога имају маћехински однос режима у Подгорици.
Жао нам је, подвлачи Саво Марић, што је као у прошли петак приликом изгласавања чланства у НАТО-у и претходних година власт у Подгорици процењивала да нека велика државна питања решава на начин за који већинско становништво није.
„Наш град тренутно изгледа као да је било бомбардовање. Што се тиче учлањења у НАТО, сматрамо да је Црна Гора фактички члан НАТО-а од агресије 1999, али да то формално није потписано и да се сад тежи томе“, наглашава Марић.
Током агресије, подсећа Марић, власт у Подгорици је тражила да не бомбардују њену територију и окренула се против државе у којој је била. Јавни сервис Црне Горе је, чуди се Марић, ове године дан почетка бомбардовања назвао почетак интервенције.
„Читамо и да многи људи у држави који не размишљају својом главом желе да се спроведе референдум, а можда власт баш због тога што зна да тај референдум не би прошао, једнострано у крњем саставу скупштине изгласава присаједињење Црне Горе НАТО“, резонује Марић.
За крај доктор Марић подвлачи да Црној Гори не пристаје чланство у НАТО-у, каже, једноставно им историјски то не иде. Мило Ђукановић је за Херцег Нови рекао да није српска варош већ... Прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пао снег у Херцег Новом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА