GRBIĆ OBJAVIO SPISAK: Poznat sastav koji će braniti titulu u Svetskoj ligi

S. K.

06. 05. 2017. u 14:10

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio na kojih 18 igrača će računati u Svetskoj ligi. Odmor za Rosića i Stankovića

ГРБИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Познат састав који ће бранити титулу у Светској лиги

Nikola Grbić Foto: M. Vukadinović

KAPITEN Dragan Stanković i libero Nikola Rosić neće igrati u Svetskoj ligi. To je odlučio selektor odbojkaša Nikola Grbić, naglašavajući da na trofejni tandem i dalje računa.

- Dao sam im odmor - objašnjava svoj potez kormilar "orlova".

Obojica će, ipak, konkurisati za tim, koji će igrati na kvalifikacionom turniru za SP 2018. u Bugarskoj i Italiji, koji se održava od 24. do 28. maja u Zagrebu.

- Nama je prioritet plasman na SP i u hrvatskoj prestonici moramo da igramo u najjačem sastavu - podvlači Grbić.

Naši brane zlato u Svetskoj ligi, a za mesto među 12 konkurisaće: Nikola Jovović, Aleksa Brđović, Maksim Buculjević (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Aleksandar Blagojević (korektori), Neven Majstorović, Goran Škundrić (libera), Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Stevan Simić (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić, Milan Katić i Miran Kujundžić (primači).

"Orlovi" u komercijalnom takmičenju startuju u Novom Sadu, gde će se od 2. do 4. juna u B grupi sastati sa SAD, Belgijom i Kanadom. Drugog vikenda, 9. do 11, u Teheranu igraju sa Argentinom, Iranom i Belgijom, a trećeg, od 16. do 18. juna, u Kordobi sa Argentinom, Bugarskom i Brazilom.

Finalni turnir je od 4. do 8. jula u Kurtibi (Brazil).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije