');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Tači: Han brine samo o Srbiji

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači kritikovao je rukovodstvo EU u Briselu zbog, kako tvrdi, nedostatka vizija, efikasnosti i hrabrosti u politici prema zapadnom Balkanu, a komesaru EU za proširenje Johanesu Hanu zamerio je da brine samo o Srbiji.

NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR
NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR
Hašim Tači
Hašim Tači

- Komesar Han brine samo o Srbiji i nijednoj drugoj zemlji na zapadnom Balkanu - rekao je za austrijsku novinsku agenciju APA Tači, koji se danas sastao sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom u Beču.

Tači se posebno požalio na izjave Hana prilikom nedavne posete Beogradu kada je, posle izjava koju je predsednik samoproglašenog Kosova dao sa albanskim premijerom Edijem Ramom o težnjama ka ujedinjenju Albanaca, naveo da je reč o „raspirujućim izjavama pojedinih političara u regionu.

On je zatražio veće i promenjeno angažovanje EU u regionu, posebno zbog mogućnosti uticaja Rusije, ocenivši da ako EU bude delovala "više strateški i aktivnije" to može zatvoriti prostor Rusiji za delovanje i destabilizaciju regiona.

Kada je reč o "velikoj Albaniji", Tači je naglasio da je "Kosovo, Kosovo, Albanija, Albanija" i da niko ne želi promene granica.

Tači je poručio da od buduće vlade očekuje transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u regularnu vojsku, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.