Konferencija o regionalnoj stabilnosti 9. juna u KCNS

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada.
Konferencija predstavlja vrstu okruglog stola, gde će na temu regionalne stabilnosti, saradnje i dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima govoriti intelektualci iz regiona, koji su priznati i izvan postjugoslovenskih i balkanskih okvira. 
 
Reč je o stručnjacima iz različitih oblasti, kao što su književnost, filozofija, istorija, pravo, političke nauke i ekonomija.
 
Govoriće prof. dr Tvrtko Jakovina, prof. dr Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, dr Ivo Visković, advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, prof. dr Selmo Cikotić, etnolog i antropolog prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore dr Marijana Mitrović Mijatović.
 
Osnovna poruka konferencije, prema rečima direktora KCNS Bojana Panaotovića, je poruka mira, saradnje i stabilnosti iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za ljude u regionu. U planu je, dodaje on, da se ovakve i slične konferencije održavaju svake godine u isto vreme, s proleća i to na Tribini mladih. 
 
Konferencija počinje u 12 časova.
  • Nikola

    23.05.2017 10:38
    Pohvala
    Odličan izbor gostiju i zanimljiva tema. Definitivno ću posetiti događaj.
  • Radojica

    23.05.2017 09:56
    Svaka cast.sve pohvale za rad Kulturnog centra NS.
  • Mirka

    23.05.2017 09:54
    Odlična ideja, sve pohvale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti