Sugrađani brži od (ne)nadležnih, pomažu samohranoj majci

D. NOVKOVIĆ

23. 05. 2017. u 10:23

Fejsbuk-grupa pod nazivom "Požarevac na FB" pomaže Nataši Glišić. Anonimni donator za sanaciju krova dao 50.000

Суграђани бржи од (не)надлежних, помажу самохраној мајци

Kućica u Nemanjinoj ulici Foto D. Novković

KADA je samohranoj majci dvoje dece iz Požarevca Nataši Glišić bila potrebna pomoć da sanira krov koji je popustio pod naletom kiše i da spase oskudno domaćinstvo od poplave, nadležni su joj poručili da su nemoćni zato što ne prima socijalnu pomoć. Očajna žena se, zato, da bi očuvala ruiniranu kućicu u Nemanjinoj ulici, obratila članovima fejsbuk-grupe "Požarevac na FB".

I, čudo se dogodilo. Odmah se javio donator koji je želeo da ostane anoniman i uplatio 50.000 dinara - za kupovinu materijala, a u pomoć su priskočili mnogi koji su ponudili svoj rad.

- Uz pomoć sina, popraviću sve što treba, ali je neophodna obnova kompletnog krova - kaže jedan od inicijatora akcije i Natašin komšija Slavoljub Stošić.

U staroj i teskobnoj kućici od blata Glišići žive već 20 godina. Pored Nataše, tu su i osamnaestogodišnja ćerka Katarina i sin Nikola od devet leta. Porodica ne prima dečji dodatak, a nema ni podršku Natašinog bivšeg supruga, koji ih je ostavio na cedilu.

BROJ ZA kompletnu obnovu krova Glišićima je potrebno 900 evra, pa oni koji žele da pomogu Nataši mogu da se jave pozivanjem njenog broja 064 372 6495.

- Pre sedam godina je otišao u inostranstvo i tamo se ponovo oženio. Ja radim gde šta stignem jer niko neće da me zaposli za stalno. Da bih obezbedila kakva-

-takva primanja, moram da pribavim mnoga dokumenta kojima ću potvrditi status samohrane majke. Tek potom mogu da se nadam dečjem dodatku i socijalnoj pomoći - kaže ova žena u nevolji.

Dosad se sa nedaćama, ne tražeći milostinju, borila sama, onako kako je mogla, ali je dotrajali krov za nju postao nepremostiva prepreka. Zato su je dobri ljudi okupljeni oko fejsbuk-grupe "Požarevac na FB" baš obradovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivan

23.05.2017. 12:02

Cigani nikada nisu uplatili dinar u pio fond i imaju pravo na socijalnu pomoc,a belac koji je godinama radio i uplacivao pio i ostao bez posla,on nema pravo na socijalnu pomoc.Neki kazu to je zakon,a ja kazem to je sramota.