Vredni prosvetari postali i glumci

Z. RAŠIĆ

23. 05. 2017. u 11:12

Kako je kolektiv OŠ "Branko Krsmanović" iz sela Sikirica obeležio svoj dan

Вредни просветари постали и глумци

Scena iz predstave pod naslovom "Običan čovek" Foto Z. Rašić

PARAĆIN - Razmišljajući o tome kako da na originalan način obeleže Dan škole, učitelji, nastavnici i profesori iz OŠ "Branko Krsmanović" u Sikirici su odlučili da pripreme i izvedu komad pod naslovom "Običan čovek", po tekstu Branislava Nušića.

I sala ovdašnjeg pozorišta je bila dupke puna, a pedagozi-glumci su pobrali aplauz jer niko nije očekivao da dobri nastavnici budu odlični i na sceni. Čak su i kreatori nesvakidašnjeg projekta bili iznenađeni, a među akterima je bila i direktor škole Slavica Vulić.

- Ideju smo dobili pripremajući naše učenike za Festival dečjih scena, što je tradicionalna opštinska manifestacija na kojoj redovno učestvujemo. Osim toga, hteli smo da za naš Dan škole pripremimo nešto novo, što će da se pamti - kaže Slavica Vulić.

Iako predstave za đake ovde nisu retkost, saznajemo da se još nije dogodilo da i nastavnici odu u glumce. Predstavu je režirao učitelj Predrag Jovanović, a njegove kolege su se pokazale kao pravi profesionalci, a komad čije je izvođenje bilo humanitarnog karaktera, jer je novac od ulaznica namenjen poboljšanju uslova u sikiričkoj školi - uz rad, pripremili su za samo dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije