Tri nova autobusa za građane Subotice

J. LEMAJIĆ

23. 05. 2017. u 11:15

Prevoznik u Subotici u značajnoj meri obnavlja vozni park. Investicija u “Subotica-trans” 73 miliona dinara

Три нова аутобуса за грађане Суботице

Potpisivanje ugovora o kupovini autobusa

SUBOTIČKIM ulicama uskoro će krstariti tri nova autobusa javnog prevoznika “Subotica-trans”.

Reč je o “Ikarbusovim” autobusima, jednom solo gradskom, jednom zglobnom i jednom međugradsko-prigradskom, koji će saobraćati na najfrekventnijim linijama, a koristiće se i za prevoz radnika do Privredne zone “Mali Bajmok”.

Ukupna vrednost investicije je 72.949.000 dinara, od čega je grad obezbedio 23.750.000 dinara.

Po rečima Aleksandra Aleksića, direktora JP “Subotica-trans”, ovi niskopodni, klimatizovani, sa MAN motorom autobusi, domaćeg proizvođača, itekako će uticati na poboljšanje kvaliteta javnog prevoza u Subotici.

- Polako ali sigurno, ispunjavamo dato obećanje i posle perioda finansijske konsolidacije, konačno realizujemo nabavku novih autobusa i obnavljamo vozni park. Ove godine planira se i nabavka četiri polovna vozila, tako da ćemo sa tih sedam kvalitetnih autobusa građanima obezbediti bolji prevoz i smanjiti zagađenje životne sredine - ističe Aleksić. - Drago mi je što se sve to dešava u godini kada naše preduzeće obeležava 120 godina rada.

Novi autobusi opremljeni su LED displejima za informisanje putnika, klima-uređajima sa krovnim grejanjem, anti-vandal sedištima, zatamnjenim staklima. Imaju rampu za pristup osoba u kolicima i poseban prostor za osobe sa invaliditetom, a poseduju i elektronski sistem oslanjanja koji po potrebi može da nagne autobus na stranu radi lakšeg ulaska i izlaska putnika. Gradska vozila su sa automatskim menjačem koji olakšava rad vozača.


VOZNI PARK

POSLEDNjI put je JP “Subotica-trans” novi autobus kupio 2011, a dosad su kupovana samo polovna vozila, izuzev nabavke deset minibus vozila 2012. Vozni park preduzeća trenutno ima 89 vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije