Samsung radi na ekranima koje će moći da se savijaju sa obe strane

Ovaj inovativni proizvod bi trebalo da bude predstavljen tokom nedelje na sajmu elektronike Society for Information Display 2017 u Los Anđelesu

  • 0

Kompanija Samsung trenutno radi na "rastegljivim" ekranima koje će uskoro predstaviti javnosti i koji će biti prvi te vrste u svetu.

Sada je i zvanično: Samsung radi na automobilu koji će vas sam voziti!

U pitanju je 9,1-inčni (23 cm) ekran koji će moći da se koristi u prenosivim uređajima, savitljivim telefonima, kao i u automobilima, piše "Mashable".

- Dok aktuelni fleksibilni OLED ekrani mogu da se saviju samo na jednu stranu, rastegljivi OLED ekrani će moći da se transformišu, odnosno da se savijaju na obe strane, da se krive, sklope ili urolaju - poručuju iz Samsunga.

Ovaj inovativni proizvod bi trebalo da bude predstavljen tokom nedelje na sajmu elektronike Society for Information Display 2017 u Los Anđelesu.

Analitičari veruju da bi savitljivi ekrani mogli da doprinesu rastu tržišta mobilinih uređaja sa prošlogodišnjih 3,7 milijardi, na 15,6 milijardi dolara u 2022. godini.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA