Deca Đaci Učenici Učenik Učenica Đak Osnovna škola
Shutterstock
Škola učionica prazna učionica

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Naime, ceo incident je nastao pošto se na posao vratila sa bolovanja učiteljica Verica Jevtić, a prethodno je protiv nje direktorka Marijana Stojanović pokrenula disciplinski postupak.

- Školski odbor doneo je odluku da mogu da se vratim 10. maja na posao, što direktroka krije od mene. Juče sam se vratila sa bolovanja nakon mesec dana, da bi me na prvom času dočekala učiteljica na zameni. Preuzela sam čas i na trećem, nakon odmora došla je zamena sa direktorkom i kada su deca ušla u u čionicu i zamena, direktorka je za njima zatvorila i zaključala vrata - priča učiteljica Verica Jevtić.

To je potrajalo navodno desetak minuta, a u međuvremenu su stigli i roditelji. Svi su pokušali da otvore vrata, ali kako navode, bila su zaključana. Jedna majka je pozvala policiju, a dirketorka je otvorila vrata.

Kada su mamae i tate htele da preuzmu svoju decu pre četvrtog časa, direktorka je priredila još jednu kontrolu.

- Sve nas je legitimisla i tražila pismeno da potpišu uz broj lične karte da su preuzeli dete. Policija je stigla dok je trajalo potpisivanje i obajsnila da roditelji ne moraju to da rade. Nisam vodila danas dete u školu i neće ni drugi dokle god se sve ne završi. To je bila trauma za našu decu - ispričala nam je majka Irena Sretenović.

Ipak, direktorka tvrdi da je zakon na njenoj strani.

- Protiv učiteljice disciplinski postupak još uvek nije okončan i vodi se od 24. januara, a ona je u međuvremenu uzela bolovanje. Sve je to organizovano i pokušaj da se bez legitimiteta vrati na posao. Učiteljica nije donela ni doznake za bolovanje - rekla je za "Blic" direktorka Stojanović.

Inače, i Savet roditelja nedavno je bio u klinču sa direktorkom, jer im nije dostavila izveštaj prosvetne inpekcije, koja je utvrdila da se sala škole izdavala u zakup, koji ona nije naplaćivala.

Komentari (3)

HAPSI NAPREDNO

23.05.2017 12:58

NAZADNU DIREKTORKU! DECU ZAJLJUČAVATI GDE TO IMA I KAKO VASPITNO DELUJE? CRKVA I ŠKOLA PROPAST!

saw

23.05.2017 14:37

a sta radi ministar i ministarstvo

Ana

23.05.2017 14:45

Zaključala decu i učiteljicu?! Ta treba u ludnicu a ne da radi u školi. Gospode, ovde je svaka javna funkcija shvaćena kao hajdučija...