Društvo

Komunalna policija staje na put prodaji “na crno” na Tvrđavskoj pijaci

Kako bi suzbili nelegalnu prodaju na Tvrđavskoj pijaci, JKP Tržnica ustupilo je lokal na Tvđavskoj pijaci Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji GO Crveni Krst. Sada će komunalci na ovom mestu moći da naprave pauzu, napišu neki izveštaj ili popune prijavu, tvrde u Komunalnoj, ali i da kontrlišu prodavce na veliko, koji veću količinu robe prodaju iz kamiona u ulici Đuke Dinić.

Budući da se prodaja na veliko vrši samo na Kvantaškoj pijaci, vanpijačni prodavci koji svoju robu pokušavaju da prodaju pored gradskih tržnica, sada će aktivno biti kontrolisani, naročito pored Tvrđave. Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji GO Crveni Krst dat je lokal na korišćenje, a nadzor će pre svega biti usmeren na prodavce na veliko.

U komunaklnoj policiji kažu da su najprisutniji noču, kada se vrši dostava robe, i kada eventualno nelegalni prodavci pokušavaju da obave trgovinu

Lokal u ulici Đuke Dinić za ove namene gradskim institucijama poklonilo je JKP Tržnica, kako bi još bolje i efikasnije vršile nadzor i poboljšale komunalni red. Međutim, kako tvrdi zamenik načelnika Komunalne, prema sugrađanima koji prodaju male količine proizvoda, jaja, cveće, povrće, imaju razumevanja.

Direktor JKP Tržnica Radovan Milojević kaže da je ovo rezultat dobre saradnje Tržnice i policije.

“Mi smo došli na ideju sa predstavnicima komunalne policije da im ustupimo jednu našu prostoriju, da oni tu budu 24 časa, a postavljene su i 4 bezbednosne kamere”, ističe Milojević.

Za prekršaj vanpijačne prodaje predviđena kazna za fizičko lice je 6.000 dinara, za preduzetnike 12.000, a za pravna lica 60.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com