Haos u Sobranju
Anadolu Agency
Haos u Sobranju

Anadolu Agency

Haos u Sobranju, Foto: Anadolu Agency

Po istraživačkom timu Televizije Telma i dnevnika Koha, Živaljević, bivši zamenik direktora BIA, a sada njen aktivan oficir koji je u Ambasadi u Skoplju treći mandat, ušao je u Sobranje posle 20.00 sati zajedno s grupom ljudi iz mase, i uputio se u plenarnu salu gde su bili poslanici VMRO DPMNE. Po izvorima Telme i Kohe, Živaljević se tu slikao.

Na pitanje šta je radio u Sobranju Makedonije, mimo diplomatskog protokola, Goran Živaljević je Televiziji Telma rekao da je bio u parlamentu po službenoj dužnosti, da bi video da li u incidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

U istraživanju Telme i Kohe navodi se da je Živaljević poznat regionalnoj javnosti po nekoliko kontroverznih događaja.

Njegova supruga Olivera Antonić je, dodaje se, svedočila u vezi sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. Ona je u to vreme radila u Državnoj bezbednosti u Odeljenju za prisluškivanje i pravila zapisnike razgovora iz stana Ćuruvije nakon njegovog ubistva.

Postoje indicije da je Živaljević učestvovovao u organizaciji skupa juna prošle godine u Moskvi, kojem je prisustvovao predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković, kao regionalni potpisnik ruske incijative za formiranje vojno neutralne teritorije na Balkanu.

Goran Živaljević je pre dolaska u diplomatsku misiju u Skoplju bio diplomata u Hrvatskoj u 2014. godini, ali se tamošnja obaveštajna služba požalila srpskim kolegama na njegov rad, nakon što je napustio Hrvatsku, navodi TV Telma.

Dodaje se da do sada nema reakcija Ministarstva spoljnih poslova Makedonije o tome da li su preduzete mere protiv srpskog obaveštajca zbog njegovog prisustva u Sobranju Makedonije 27. aprila.

Komentari (10)

Šta vas briga

23.05.2017 19:59

šta radi Živaljevic? Bezbednjak je bezbednjak! Šta se meša Koha ili ditore? Čovek radi svoj posao!

Lazar

23.05.2017 23:45

predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković ga ,,navukao da se slika u Sobranju kako bi opptuzili srpske tajne sluzbe ya ,,makedonski scenario,, Vratiti odmah ceo sastav ambasade iz Skoplja, povuci priznanje BJRM kao drzave i kvit.U protivnom oni preuzimaju inicijativu i Zajev je u svemu u pravu.

Lazar

23.05.2017 23:49

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoiljković ga ,,navukao,, da udje u Sobranje i da se slika. time je BJRM dobila dokaz da je Srbija umesana u ,,makedonski scenario,,. Vratiti hitno citav sastav ambasade Srbije iz Skoplja inace Zaev preuzima inicijativu...

Dragan

24.05.2017 02:43

Srbi umesani u Crnoj Gori ,u Makedoniji u Libiji i svugde neuspesno obavljaju poslove za druge

Dragan,Niš

24.05.2017 07:28

A šta bi trebao da mu bude posao??Nije valjda da je jedino iz Srbije bio neki obaveštajac!!?

Kvazimodo Sorabius

24.05.2017 07:39

Kakvi Zivaljevic, on je bio na poslu i sluzbeno - javno, a tajno je bilo, sto s Balkana, sto preko okeana, pa iz Libije, Somalije, Afganistana, Venecuele, Arube - njih vise od 30! Sumnja se da su agente imali i Filip i Aleksandar (Makedonski), jedino se ne zna je li Kiro Gligorov imao izaslanika...

igor

24.05.2017 07:44

Pa otiso da vidi taj haos imao VIP ložu prvi red, steta da propadne karta

Paja original

24.05.2017 07:57

Kako god se zagrebe, Srbija konstantno ucestvuje u nekim mutnim radnjama u okolnim zemljama. Zanimljivo kako neki od komentatora odmah imaju opravdanje i govore o podmetanjima, kao da rade za Sluzbu, pa skrecu sustinu price u drugom pravcu.

Pera Detlic

24.05.2017 15:04

Sad ce ispasti srbi organizovali upad u makedonski parlament nase komsije mora da su na nekim drogama.

Sloba

24.05.2017 17:20

Odakle on poznaje ekstremiste i navijače. To su uglavnom mladi ljudi, a on je već treći mandat van zemlje? Kako bi ekstremisti iz Srbije ušli u makedonsko Sobranije? Ako je imao dojavu iz Beograda da dolaze, da li to znači da je BIA znala da se nešto sprema, a da nisu javili Makedoncima? Pre mogu da pretpostavim da ovaj čovek ozbiljno laže i da je došao za račun CIA, a na štetu ugleda Srbije.