Džikić: Idemo korak po korak 1Foto: STARSPORT

Partizan i FMP igraju večeras prvu utakmicu u okviru plej-ofa Košarkaške lige Srbije, a trener crno-belih Aleksandar DŽikić kaže da je najvažnije što njegov tim započinje seriju „zdrav i kompletan“.

– Dobro poznajemo našeg protivnika u polufinalu. Znamo da je to tim koji ima dosta kvaliteta i potencijala. Vrlo je važno što u ovu seriju ulazimo zdravi i kompletni. Svesni smo da moramo kroz završnicu sezone da prođemo korak po korak, fokusirani uvek na sledeću utakmicu – kazao je DŽikić koji će večeras moći da računa na Uroša Lukovića.

Tokom prvog dela KLS-a Parni valjak je upisao dve pobede protiv FMP a u poslednjem susretu koji je odlučivao koja će ekipa zauzeti drugo mesto na tabeli tim iz Železnika držao se sve do poslednje četvrtine kada su DŽikićevi izabranici napravili seriju u poslednjih pet minuta utakmice.

Krilo Partizana Mihajlo Andrić ističe pred početak plej-ofa da će se njegov tim boriti za svaku loptu, te da nema opuštanja bez obzira ne prethodne trijumfe protiv FMP-a.

– Kreće plej-of serija i odavde nema nazad. Svaki minut je važan, svaka lopta je ključna. U narednim danima moramo biti maksimalno koncentrisani. Radili smo dobro tokom čitave sezone i sad hoćemo da je završimo na najbolji način – istakao je Andrić.

Ulaznice za polufinalni meč protiv FMP-a, mogu se kupiti na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ tri sata pre početka utakmice (18:00) po ceni od 300 dinara za tribine i 500 dinara za parter.

Andrija Marjanović iz „Barse“ u Megu

Andrija Marjanović jedan je od najtalentovanijih srpskih igrača uzrasta do 18 godina, član omladinskog tima Barselone, sledeće sezone zaigraće za Mega Leks Marjanović je visok 202 centimetra, igra na poziciji krila, a bio je najbolji strelac poslednjeg „Adidas Next Generation Tournament“ sa 23 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Milosavljević pojačanje Unikahe za Evroligu

Dragan Milosavljević nakon dve sezone napušta Albu i kao slobodan igrač ide u Unikahu iz Malage, aktuelnog osvajača Evrokupa i povratnika u evroligaško društvo predstojeće jeseni. Lokalni mediji u Malagi tvrde da je sve dogovoreno i da preostaje samo da Milosavljević prođe lekarske preglede. U Unikahi su i Nemanja Nedović (pre nekoliko dana potpisao novi dvogodišnji ugovor) i Dejan Musli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari