Poplava u Uljmi odnela jednu žrtvu, evakuisano 40 ljudi

J. J. B.

07. 06. 2017. u 19:43

Obilne padavine zahvatile su okolinu grada, potopivši objekte u mestima Uljma i Šušare, kao i lokalni put između ova dva mesta

Поплава у Уљми однела једну жртву, евакуисано 40 људи

Foto: J.J.Baljak

Sela Uljma i Šušara, nedaleko od Vršca, plivaju u vodi! Obilne padavine popodne za samo desetak minuta poplavile su centralne ulice i put koji povezuje ova dva mesta. Vodena bujica odnela je i jednu žrtvu – polupokretnu staricu od 87 godina, koja, najverovatnije, nije mogla da izađe iz poplavljene kuće.

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Vršca evakuisali su 40 ljudi iz Uljme, čije su kući polavljene. Selo je ostalo bez vode i struje, ali je situacija, kažu nadležni, stabilna.

-U prvi mah nije izgledalo da će biti tako strašno, a onda je odjednom nadošla vodena bujica, koja je napravila haos. Voda se slila sa periferije sela, zbog zapušenih kanala – tvrdi jedan od meštana Uljme.

U poplaljena sela poslata je i žandarmerija, kao i vatrogasci iz Beograda.

* Foto: J.J.Baljak

Situacija u mestima Uljma i Šušare, u kojima je usled obilnih padavina poplavljeno više destina kuća je stabilna, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 42 osobe, izjavio je večeras zamenik načelnika Uprave za vatrogasno – spasilačke jedinice Dragan Dončevski.

„Posle današnje bujične poplave situacija u Uljmi i Šušaru je mirna, a voda se polako povlači. Evakuisane su 42 osobe, a stanovništvu su obezbeđeni ishrana i smeštaj“, rekao je Dončevski.

Na terenu su, kako je naveo, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i policije opšte nadležnosti, koji će nastaviti da pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da prate situaciju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Пераконтраш​

07.06.2017. 19:57

У Шушари месту у Банату најмање кишних дана у години поплава?Клима се дефинитивно променила!!!!

Pera

07.06.2017. 23:44

Zapuseni kanali? Ma sta mi naprica... a gde ste bacili stari sporet? Sut od rusenja stare kuce? Cija je ona skoljka od skode iz '68????? Ko god ne zna sta ce sa djubretom, on ga istrese u neki kanal. Dok narod ne nauci da zivi sa prirodom, a ne protiv nje i treba ovako da bude!