Za uređenje kanalskih mreža u Vojvodini 920 miliona dinara

Tanjug

14. 06. 2017. u 23:46

Predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursu za uređenje kanalske mreže, danas su uručeni ugovori

За уређење каналских мрежа у Војводини 920 милиона динара

Foto Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursu za uređenje kanalske mreže, danas su uručeni ugovori.


Ukupna vrednost te investicije je 920 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.


Ugovore su predstavnicima lokalne vlasti uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.


Milićević je istakao da je reč o jednoj od najznačajnijih konkursnih linija resornog sekretarijata, kao i cele Pokrajinske vlade, i po obimu i po suštini.


Kako je rekao, dva su direktna benefita od ovog posla - jedan opšti, ekonomski, jer se radi o investiciji većoj od 900 miliona dinara, koja će biti usmerena u privredu Pokrajine, dok je sa druge strane, reč o održavanju važnog i vrednog hidromeliorativnog sistema od preko 20.000 kilometara kanalske mreže.


Redovnim održavanjem kanalske mreže podstiče se intenzivnija poljoprivredna proizvodnja kao strateške grane, ali se i smanjuju štetne posledice velikih poplava, koje ugrožavaju i privredu i stanovništvo, dodao je Milićević.


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević kazao je da je nova Pokrajinska vlada od juna prošle godine jedan od akcenata stavila na vodoprivredu.


On je naveo da su ulaganja od 920 miliona dinara za uređenje kanalske mreže zajednička investicija, u kojoj je Sekretarijat učestvovao sa 480 miliona dinara, a lokalne samouprave sa 440 miliona dinara.


"Na taj način će se zajedničkim sredstvima obezbediti dodatne finansije vodoprivredi Vojvodine i raditi na uređenju crpnih stanica, ispusta, ustava i propusta, odnosno na sveukupnom uređenju vodoprivrednih objekata u okviru kanalske mreže", rekao je Radojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije