Zmajevo zadržalo omiljenu doktorku

Z. RAJIĆ

15. 06. 2017. u 10:00

Posle protesta meštana Zmajeva, dr Dubravka Grozdić vraćena na posao u ambulantu. Omiljena lekarka, na uporan zahtev pacijenata, dobila posao za stalno

Змајево задржало омиљену докторку

Dr Grozdić na radnom mestu

MLADA lekarka Dubravka Grozdić, iz Kule, od 13. juna ponovo radi u ambulanti u Zmajevu, čiji su se žitelji svim silama potrudili da ostane u njihovom selu. Doktorka je dve godine zamenjivala koleginicu na porodiljskom odsustvu, posle čega joj je istekao ugovor na određeno vreme, pa je 18. maja "prebačena" na Biro za nezaposlene.

Zmajevčani su na vreme reagovali ne bi li sprečili njen odlazak iz seoske ambulante, pa su pre četiri meseca uputili peticiju Ministarstvu zdravlja, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, lokalnoj samoupravi i matičnom Domu zdravlja "Veljko Vlahović" u Vrbasu, zahtevajući da omiljena doktorka bude zaposlena za stalno i vraćena na rad.

Pošto je izostala reakcija nadležnih državnih organa, a ni DZ "Veljko Vlahović" nije dobio saglasnost ministarstva na oglas za prijem tri lekara na neodređeno vreme, meštani naselja u opštini Vrbas održali su 27. maja veliki narodni protest ispred ambulante, zahtevajući da popularna doktorka bude njihov izabrani lekar.

- Zadovoljni smo što je protest urodio plodom, jer je narod oduševljen povratkom dr Grozdić. Bilo je velikih pritisaka da se naše okupljanje spreči, pa je u tu svrhu na društvene mreže puštena dezinformacija da je doktorka vraćena na posao i da zbog toga nema razloga da se protest organizuje. Na kraju se glasina obistinila, ali tek pošto je narod pokazao odlučnost da neće odustati od mitinga i blokade sve dok doktorka ne nastavi da radi u našem mestu - istakao je Zdravko Dakić, jedan od organizatora protesta.

Predstavnici sela su posetili doktorku prvog dana po povratku u zmajevačku ambulantu i buketom cveća, čokoladom i zbirkom poezije čestitali joj prijem u stalni radni odnos.

Uoči protesta dr Grozdić je dobila uveravanje Uroša Lončara, koordinatora MO SNS u Zmajevu, da će vrlo brzo dobiti stalan posao.

- Zmajevčanima sam neizmerno zahvalna na borbi da ostanem u njihovom selu, jer su i oni meni prirasli srcu. Volim svoj posao, što su pacijenti prepoznali, i verujem da su mi zbog toga i dali tako veliku podršku - presrećna je dr Grozdić.

Protest Zmajevčana se isplatioFoto Laslo Kiš

U SELIMA PO DVA DOKTORA

- DOBILI smo odobrenje da primimo dva lekara, ali nam je treći uskraćen, jer se od poslednjeg popisa broj stanovnika opštine smanjio za oko 4.000. Narednih dana za stalno će biti zaposlen i lekar u Starom Vrbasu - poručio je Vukašin Vujičić, pravnik u DZ "Veljko Vlahović". Drugi lekar počeće da radi do kraja juna. Svih pet sela u opštini imaće po dva, a centralni objekat DZ sedam lekara opšte prakse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Влада

15.06.2017. 11:49

Народ има велику снагу и моћ, као појединци смо ништа.