Aktuelno

Bernhard Hetzenauer: Lica Atine
19.06.2017. - 02.07.2017.

Bernhard Hetzenauer: Lica Atine


Godišnji izložbeni program nastavljamo posebnom dokumentarno-umetničkom izložbom austrijskog kustosa, multimedijalnog umetnika i režisera Bernharda Hetzenauera pod nazivom Lica Atine, a koju otvaramo u ponedeljak 19. juna od 20 časova.

 

U pitanju je kompleksna multikanalna video instalcija koja se bavi posledicama ekonomske krize koja je pogodila Grčku u protekloj deceniji, fokusirajući se na zdravstvo i socijalno osiguranje.

Video portreti Atinjana nastali tokom aprila i maja 2016. godine donose lična iskustva i poteškoće nakon krize i gubitka zdravstvenog osiguranja, nedostupnosti lekova, dijalize i bilo kakve adekvatne zdravstvene nege. Portreti su nastali na nekoliko mesta karakterističnih za izuzetnu solidarnost u Grčkoj: prvenstveno u Socijalnoj klinici Eliniko, socijalnoj ordinaciji i apoteci KIFA u Pireju i ispostavi KIFA na trgu Omonia u centru Atine.

Izložba će biti otvorena do 2. jula. Podršku realizaciji izložbe pružili su Austrijski Kulturni Forum i Helenska Fondacija za kulturu u Beogradu.

 

objavljeno15.06.2017.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.