Zid plača molitva
Profimedia
Zid plača molitva

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Prava drama odigrala se tokom vikenda u Jerusalimu kada je nepoznata devojka sa sebe skinula svu odeća kod Zida plača i krenula da šeta. Odmah je do nje dotrčala jedna žena koja je pokušala da je ogrne šalom, ali ju je devojka jako odgurnula i nastavila da paradira.

Gola dama je krenula da delu zida odvojenom za muškarce i tamo je zažalila. Odmah su joj pritrčali policajci, koji su je na silu umotali u šal i bukvalno odneli odatle u stanicu na ispitivanje.

 

- Bila je lepo odevena, a onda je počela da se skida. Delovala je besno, odlučno, želela je da provocira - kaže jedan od očevidaca i dodaje da su ljudi počeli da plaču i vrište kada su videli da je gola krenula prema zidu.

Zid plača je jedini ostatak Solomonovog hrama u Jerusalimu i nalazi se u Starom gradu. Zid plača je popularan naziv u hrišćanskim zemljama, ali Jevreji ga nazivaju Zapadni zid. Jevreji dolaze da se mole uz zid, a zid je i popularna turistička atrakcija. Mnogi veruju da će im biti ispunjena želja ako je zapišu na papir koji potom uguraju u rupu u zidu.

Komentari (1)

J

15.06.2017 14:01

Soraja ti li si? Neka vip starleta garant!