TRIBINA O NOVINARSTVU: Publika kao (ne)kritika

Lokalne vesti - Četvrtak 15.06.2017 - 08:18

Tribina „Publika kao (ne)kritika“ biće održana u petak 16. juna u Biblioteci “Bora Stanković” u Vranju, sa početkom u 12 časova.

Osvrt na današnje novinarstvo: Foto: Promo Osvrt na današnje novinarstvo: Foto: Promo

Tribini će prisustvovati Neda Todorović, profesorka beogradskog Fakulteta političkih nauka i nekadašnji šef katedre za novinarstvo i komunikologiju, kao i Ranko Stojilović, novinar “Radio Beograda 2”.

Na tribini će govoriti Veselin Simonović, direktor „Blica“ i Vukašin Obradović, glavni urednik nedeljnika „Vranjske“.

Organizatori tribine su IP “Klio” i Pokret Novi optimizam.

Prema najavama organizatora konzumenti medija na ovim prostorima moći će da dobiju odgovore na pitanja gde tabloidna štampa postaje izvor (ne)proverenih informacija i gde je umeće medijske manipulacije postalo obavezna veština državnih funkcionera.

Biće reči i o tome može li se nastaviti ovim utabanim putem medijskog terora i tražiti u mraku sad već retke svetionike ili treba tražiti nova rešenja, nove pristupe iznalaženju slobode govora, mišljenja, informisanja?

Teme koje će biti predmet razgovora u Vranju su i da li je tržište mera za vrednost novinarstva, formiranje ili povlađivanje ukusu publike, tabloidizacija medija, uloga komercijalnih medija u procesu tabloidizacije, banalizacija javne sfere kao duh vremena, alternativni mediji kao otpor tabloidizaciji.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: