');
Najnovije vesti
Blic Kultura Vesti

Večeras "Na kafi" u Galeriji Centra za kulturu Smederevo

U smederevskoj Galeriji Centra za kulturu večeras u 19:30h biće otvorena samostalna izložba fotografija "Na kafi" Anđele Petrovski.

andjela petrovski na kafi izlozba Foto: Galerija Centra za kulturu Smederevo / Promo
andjela petrovski na kafi izlozba
Foto: Galerija Centra za kulturu Smederevo / Promo

Autorka je master student dokumentarne fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti. Ideja da kafa predstavlja fokus fotografskog rada i da joj se posveti postavka povezena je sa iskustvom nalaženja zajedničkog jezika u komunikaciji ili prevazilaženja konflikta medju ljudima, do čega uglavnom dolazi uz kafu.
Kako ukazuje autorka, "uz kafu se dele i šire priče, smeh, tuga, poslovne rasprave, ugovara se, razgovara, raspravlja, upoznaje…".

Prisustvo kafe u tumačenju Anđele Petrovski priziva momente jednostavnosti u kojima se za lepotu ne treba boriti, u kojima se lepe stvari prosto dešavaju.

Skuvana kafa na fotografijama tako postaje fenomen koji čuva značenja sloge, uzajamnog poštovanja i deljenja momenata razumevanja.

Anđela Petrovski učesnica je žiriranih grupnih izložbi uz nekoliko samostalnih izložbi, ali i projekata "Oko Srbije", "Via Pontika" i "Kvarner".
Publika će izložbu moći da vidi do 1. jula.