Putin zadovoljan napadima na islamiste
Tanjug/AP
Putin zadovoljan napadima na islamiste

Tanjug/AP

Za Putina stiglo dva miliona pitanja, Foto AP

Ruske agencije prenose da je ove godine za Putina stiglo između 1,8 i dva miliona pitanja. Kako se Putin priprema za "Direktnu liniju" otkrio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je odgovarajući na pitanja rekao i da je Rusija spremna da ponudi azil smenjenom direktoru FBI Džejmsu Komiju ukoliko ga budu gonili u SAD.

On je rekao i da Rusija ne smatra SAD svojim neprijateljem, navodeći da je Moskva veoma zainteresovana za normalizaciju odnosa s Vašingtonom.

"Rastuća rusofobija u SAD je uzrokovana pojačanim unutarpolitičkim trvenjima u toj zemlji", rekao je Putin i naveo da se nada konstruktivnoj ulozi SAD u rešavanju krize na istoku Ukrajine.

Odgovarajući na pitanje o ekonomskoj krizi u Rusiji, Putin je istakao da je ekonomija države izašla iz recesije.

On je, međutim, izrazio zabrinutost, jer se poslednjih godina povećao broj građana koji žive ispod granice siromaštva i da je u pitanju 13,5 odsto ljudi.

Građani su postavljali i neka lična pitanja, te je Putin priznao da je nedavno postao deda po drugi put. On je rekao da je dobio unuka, ali da ne želi da njegovi potomci rastu kao prinčevi.

"Želim da imaju običan život. Ako bih rekao njihova imena odmah bi bili identifikovani. Molim vas da me razumete", rekao je Putin i dodao da mu deca žive u Rusiji.

"Uprkos glasinama, moja deca žive ovde, u Moskvi. Imam i unuke i oni takođe žive normalnim životom. Moje ćerke se bave naukom, obrazovanjem, ne mešaju se u politiku i žive normalan život", rekao je ruski predsednik.

Peskov je za ruski Kanal 1 izjavio da se Putin pripremao oko nedelju dana, a praktično non-stop u poslednjih 48 sati, prenela je agencija Tass.

"Po pravilu, pripreme traju oko jedne nedelje, ali poslednja dva dana on otkaže sve događaje. Mogao sam i sam da vidim kako čita i non-stop se priprema za taj događaj", naveo je Peskov.

U utorak i sredu, dodao je, Putin nije imao nijedan zakazan sastanak.

Ovo je 15. "Direktna linija sa Vladimirom Putinom".