Bager
Profimedia
Zlatan nakit

Profimedia

Bagerom razbio izlog zlatare pa odneo nakit, Foto: Profimedia

U poslednja dva meseca policija austrijskog okruga Linc-Land suočila se s povećanim brojem krivičnih dela koja se klasifikuju kao "teška krađa".

Meta drskog pljačkaša bile su radnje, ali i stanovi, benzinske pumpe, prenosi Radiosarajevo.ba.

Lopov je krao električne uređaje, novac, nakit, a sve je kulminiralo pljačkom zlatare u Lincu kada je došao do plena vrednog nekoliko desetina hiljada evra.

U pljački zlatare korišćen je bager kojim je razbojnik prešao 3,5 kilometra kroz grad i onda kupolom razbio staklo draguljarnice.

Ipak, pljačka zlatare pokazala se kobnom za pljačkaša jer se pojavio svedok koji ga je opisao policiji. Još kada je policija opis uporedila sa snimcima sigurnosnih kamera s opljačkane benzinske pumpe, drski razbojnik je biti identifikovan.

To je 21-godišnji državljanin BiH koji je odmah priznao sva kaznena dela, opisao sve pljačke i policiji objasnio da su mu saučesnici bile još dve osobe starosti 24, odnosno 19 godina.

Pokazalo se da je banda ukrala plen u vrednosti 80.000 evra, a tokom pljački oštećenim pravnim i fizičkim licima naneli su štetu od dodatnih 35 hiljada evra.

Svi pljačkaši zadržani su u pritvoru u Lincu.