Vojska prima još 675 profesionalnih vojnika: Evo kako možete da se tamo zaposlite

Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu

  • 10
PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti, biće organizovano 30. juna od 7.30 do 10 časova u kasarnama čije adrese se nalaze u konkursu.

Srbija hoće da bude AKTIVNI učesnik u istočnom NATO-u: Ministar Đorđević sa srpskim, ruskim i beloruskim specijalcima (FOTO)

Evo kako će izgledati vojne vežbe i šta će se sve raditi: Poziv dobijaju SVI koji su odslužili vojni rok!

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanja ugovora do navršenih 40 godina života.

Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger Foto: Medija centar Odbrana/Igor Salinger

Od januara 2017. godine 739 profesionalnih vojnika već je primljeno u radni odnos u Vojsku Srbije, zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo ministar odbrane Zoran Đorđević uz podršku Vlade Republike Srbije.

Prijave se podnose u nekoj od Vojnih pošti širom Srbije, a uz prijavu podnosite izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, potvrdu državnog organa da vam nije ranije prestajao radni odnos, u državnom organu, zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uverenje Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu da je ste odslužili vojni rok sa oružjem i vozačku dozvolu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pevac

    15. jun 2017 | 15:30

    Prima zato jer svakoga dana po desetak vojnika po ugovoru daje otkaze i napusta vojsku zbog mizernih plata i 24 casovnom angazovanju .

  • Milica

    15. jun 2017 | 15:36

    A plata!? Ma, sitnica.

  • Maky

    15. jun 2017 | 15:42

    Lova nije bitna, bitno je da volite vojsku i pucanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA