Prodaja hotela „Železničar“ dobro rešenje za građane Vranjske Banje

Jedan od problema koji opterećuju građane Vranjske Banje jeste status hotela „Železničar“ koji je zatvoren 2015. godine odlukom Želturista. Namera novog vlasnika u dogovoru sa Ministarstvom privrede je da se hotel proda kako bi ovaj objekat ponovo bio stavljen u funkciju.

Podelom „Železnica Srbije“ na  tri preduzeća  hotelom „Železničar“ trenutno gazduje firma „Infrastrukture železnice Srbije“, koja je nasledila sve hotele, restorane, stanove, zemljište, vozove i lokomotiuve „Železnica“.

Kako nagomilani stari dugovi „Železnica“ iznose preko 300 miliona evra koje nemaju da vrate, preostala opcija jeste prodaja imovine. Budući da je zbog nemogućnosti održavanja hotela , koji zahteva dodatno ulaganje, „Železničar“ zatvoren, jedina pozitivna opcija jeste prodaja kako bi ovaj objekat ponovo bio stavljen u funkciju.

Prethodne  nedelje u Ministarstvu privrede po ovom pitanju sastali su se narodni poslanik Slaviša Bulatović i državni sekretar Dragan Stevanović.

Na sastanksu su bili prisutni ljudi iz Železnica. Dogovorili smo se da u plan reorganizacije unesemo izmene u smislu prodaje hotela radi namirenja potraživanja  poverilaca. To znači da će nakon usvajanja unapred pripremljenog plana reorganizacije, od strane stečajnog sudije, hotel biti ponuđen za prodaju zainteresovanim kupcima. Budući da već postoji zainteresovanost nekoliko strana, verujemo da će hotel nakon prodaje biti stavljen u funkciju, što znači i nova radna mesta.“ , kaže Bulatović.

Objekat u Vranjskoj Banji nalazi se pored samog izvorišta lekovite vode, što navodi na zaključak da će biti zainteresovanih kupaca. Ovaj objekat raspoalže sa 120 ležajeva, a zainteresovanost za kupovinu iskazala je i kineska kompanija „Betek“ koja vrši geotermalna istraživanja u ovoj gradskoj opštini.

Milan Zdravković

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare