BG: Svađa demokrata i naprednjaka, proglašena pauza

Nacionalne vesti - Četvrtak 15.06.2017 - 17:32

Beograd -- Na sednici gradskog parlamenta Beograda proglašena je kratka pauza nakon verbalnog incidenta poslanika SNS Vladimira Orlića i DS Zorana Alimpića.

Proglašena pauza da se smire strasti FOTO: Wikipedia Proglašena pauza da se smire strasti FOTO: Wikipedia

Rasprava se dogodila tokom rasprave o gašenju Osnovne škole Stari grad.

Odbornik DS Zoran Alimpić je kritikovao predlog odluke o gašenju OŠ Stari grad rekavši da nije dobra i da nije promišljena.

Na njegovu kritiku za govornicu je izašao odbornik SNS Vladimir Orlić.

On je ocenio da su tvrdnje demokrata neargumentovane i više puta upotrebio izraze "gulamferi i kabadahije".

Alimpić je nakon što je Orlić nastavio da dobacuje sa mesta rekao "Hoćeš li ućutati, bre" i poručio mu da ne koristi više slične izraze.

Sednica je nastavljena posle kratkotrajnog prekida, a predsednik skupštine Nikola Nikodijević izrekao je opomene odbornicima Orliću i Alimpiću.

Nikodijević se izvinio svima na neprijatnosti i rekao da je Orliću izrekao opomenu jer je sa mesta diskutovao sa Alimpićem, a Alimpiću jer nije praksa da se silazeći sa govornice gestikulira i obraća drugom odborniku.

"Neka neka ovo bude jedini incident u ovom sazivu skupštine i neka se ne ponovi, jer to ne sme da bude model ponašanja.

Možemo da se slažemo ili ne, ali ovaj parlament mora biti primer drugim lokalnim samoupravama u zemlji", rekao je Nikodijević.

Vladimir Orlić kazao je da je danas u Skupštini grada došlo do "najozbiljnije kategorije prekršaja koju odbornik sebi može da dozvoli".

"To se dogodilo danas i to je čist čin verbalnog nasilja, neprihvatljiv odnos prema zamenici predsednika.

Direktne uvrede ženi, agresivna gestikulacija, da bi se završilo tako da se neko zaleti u odborničke klupe SNS, sa namerom da se fizički obračuna. To je čin čistog fizičkog nasilja", rekao je Orlić.

Alimpić se, pak, izvinio predsedniku skupštine i njegovoj zamenici, ali je rekao da je morao da reaguje na uvredljive izraze koji su mu bili upućeni.

"Da odbornik gleda u oči drugog odbornika direktno i gledajući ga u oči naziva ga uvredljivim imenima i ponavlja ih čekajući reakciju.

Ako ne dočeka reakciju predsedavajućeg naravno da će dočekati reakciju odbornika", rekao je Alimpić.

Nikodijević se izvinio Alimpiću ako nije bio u stanju odmah da primeti da mu se neko uvredljivo obratio, ali je dodao da će garantovati dostojanstvo svakom odborniku u skupštinskoj sali.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: