Ana Brnabić
O. Bunić

 

Ana Brnabić

O. Bunić

Ana Brnabić, Foto: O. Bunić

Kako je Alo! prvi pisao, još u štampanom izdanju za 4. april, Vučić je odabrao da Srbija dobije prvu ženu premijera.

Naslovna, 4. april

ALO!

Predsednik Aleksandar Vučić poverio je Ani Brnabić mandat za sastav nove vlade.

Predsednik je objasnio da je odluku o predlogu kandidata za sastavljanje nove vlade doneo na osnovu Člana 112, stav 1, tačka 127, stav 1 Ustava Republike Srbije, posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih lista.

Vučić je rekao da nije bilo lako doneti tu odluku, te da to nije poraz za SNS, niti za bilo koga drugog, već ideja da se pronađe najbolje rešenje, a da će SPS, iako je SNS dominantnija na osnovu povrerenja građana na izborima, imati značajniju ulogu u vladi.

Budući premijer mora obezbediti dalje jačanje ugleda zemlja i dalje reforme.

Vučić je rekao da je u narednom periodu važno obezbediti dalje jačanje međunarodnog ugleda kako na Zapadu tako i na Istoku, na putu ka EU, sa Ruskom Federacijom, Kinom...

Neophodno je sačuvati punu disciplinu u trošenju novca, a povećanjem plata u javnom sektoru i penzija pokazaće se dosadašnji uspesi, rekao je Vučić i naveo da premijer mora da se bavi daljim smanjenjem stope nezaposlenosti, a cilj je da bude ispod 10 odsto.

Brnabić kao premijer više ekonomski, Dačić politički deo

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je danas da će kostur vlade ostati isti, ali da će biti određenih promena, da će biti dva ministarstva više, te da će sve biti poznato za vikend.

Podvukao je da ovo nije poraz ni za SNS, niti za bilo koga drugog.

"Ovo je moja želja da pokušamo da pronađemo u datom trenutku najbolje rešenje", rekao je Vučić i dodao:

"SPS će, bez obzira što danas SNS ima dominatniju prednost nego na prethodnim izborima, imati značajniju ulogu u vladu. To moja želja, imam puno poverenje u Ivicu Dačića“, naglasio je Vučić.

Objasnio je da će Ana Brnabić, kojoj je poverio mandat za sastav nove vlade, da se bavi pitanjima iz oblasti ekonomije, digitalizacije i slično, a da će Dačić, koji uživa njegovo ogromno poverenje, voditi suštinski politički deo.

Poručio je da je veoma važno da pokušamo da razmišljamo o rezultatima, a ne da nikada ništa ne valja i nije dobro, već kakvi će režultati ostati na semaforu iza nas.

"Voleli mene ili ne činjenica je da 15. juna imate 20 milijardi suficita sa svim plaćenim katama, a da nismo podigli novac od EPS i Telekoma, što su najveće jednokratne uplate. To sve govori o značajnim rezultatima i to je dobra osnova za podizanje plata, zaključio je on.

"Neophodno je da se obezbedi kontinuitet u politici Vlade Srbije", rekao je Vučić.

Brnabić je 15. mandatar po redu od 1990. godine kada je u Srbiji uvedeno višestranačje.

Predsednik je obrazlažući odluku rekao da Brnabić ima "stručne i lične kvalitete" i da je uveren da će da radi dobro.

On je rekao i da odluka nije bila laka, ali da je u skladu sa interesima Srbije i idejom da kandidat svojim radom i energijom treba da donese dobre rezultate za Srbiju i građane.

"Budući premijer mora da doprinese smanjenju stope nezaposlenosti, odnosno rastu stope zaposlenosti. Neophodno je da se završe objekti javne namene. U oblastima od zdravstva do prosvete je neophodno da se mnogo toga uradi da bi reforme bile provedene. Neophodno je nastaviti kontinuitet sa politikom (dosadašnje) Vlade Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

On je rekao da Srbija mora da ojača međunarodnu poziciju i na istoku i na zapadu i ostvari bolju saradnju sa Rusijom, Kinom, SAD i drugim zemljama.

Vučić je rekao da izbor Brnabićke, koja je nestranački kandidat, nije poraz za Srpsku naprednu stranku (SNS), već njegova želja da nađe dobro rešenje.

"SPS će imati značajnu ulogu u Vladi. Imam ogromno poverenje u (predsednika SPS) Ivicu Dačića, kao i u sve ostale koalicione partnere", rekao je Vučić.

Upitan šta mu je Brnabić rekla, kada joj je saopštio da je novi mandatar, Vučić je rekao da mu je Brnabić rekla: "Hvala predsedniče, ili tako nešto kurtoazno".

Ana Brnabić sedmi premijer od 2000. godine

Ana Brnabić biće sedmi premijer od demokratskih promena 2000. godine, a za proteklih 17 godina samo je Mirko Cvetković ostao sve četiri godine na čelu vlade.

Vučić: Samit u okviru Berlinskog procesa 2019. u Nišu

Vučić je danas izjavio da očekuje da samit zemalja zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa bude održan 2019. godine u Nišu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je razgovarao i sa Angelom Merkel i sa drugim liderima, da je njegova ideja bila da se taj skup održi sledeće godine kod nas, ali da je dogovor da se on održi u Londonu, što ćemo podržati, a da 2019. godine bude održan u Nišu.

Kako je rekao, nije siguran da Niš ima baš sve kapacitete za održavanje tako velikog skupa, ali da ima vremena do tada da se sve pripremi i izgradi šta je potrebno.

Prvi predsednik vlade bio je Zoran Đinđić koji je izabran 25. januara 2001. godine i na toj funkciji je ostao do 12. marta 2003. godine kada je ubijen.

Od 18. marta 2003. na čelu vlade bio je Zoran Živković.

U martu 2004. godine izabrana je manjinska vlada sa Vojislavom Koštunicom na čelu. Koštunica je ponovo izabran za premijera i 2007. godine.

U julu 2008. Skupština Srbije izabrala je novu republičku vladu na čijem je čelu bio Mirko Cvetković koji je na tom mestu ostao do jula 2012. kada je Ivica Dačić izabran za premijera.

Dačić je predsednik Vlade bio do 27. aprila 2014, kada je ga je na tom mestu nasledio Aleksandar Vučić.

Vučić je ponovo izabran za premijera u avgustu 2016. i na tom mestu je ostao do 30. maja ove godine, kada je podneo ostavku zbog izbora za predsednika Srbije.

Vučić: Suđenje Stanišiću i Simatoviću skandal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je skandalozno ponovno suđenje bivšem šefu Službe državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću (66) i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću-Frenkiju (67) u Hagu.

"Sudi im se jer političke gazde Tribunala nisu zadovoljne prethodnom presudom. To je sramota za međunarodno pravo. Oni su ponovo vraćeni posle 14 godina. Tu pravde nema", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da to što se radi Stanišiću i Simatoviću radi se Srbiji.

"To rade Srbiji misleći da ne smemo da dignemo glas… Srbi moraju da budu osuđeni… To dovoljno govori o Haškom tribunalu, a ne mislim da naročito pozitivno govori", rekao je Vučić.

Bivši šef Službe državne bezbednosti Srbije Stanišić (66) i njegov pomoćnik Franko Simatović-Frenki (67) optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Četiri tačke optužnice terete ih za zločine protiv čovečnosti, a jedna za kršenje zakona i običaja ratovanja.

Posle prvog suđenja, prvostepeno veće Haškog tribunala oslobodilo je, 29. maja 2013., Stanišića i Simatovića krivice po svih pet tačaka optužnice.

Međutim, apelaciono veće Tribunala usvojilo je, 15. decembra 2015, ključne osnove žalbe koju je na tu presudu uložilo Tužilaštvo. Poništilo je oslobađajuću presudu i naložilo da proces bude ponovljen.

Po optužnici, Simatović i Stanišić bili su učesnici u udruženom zločinačkom poduhvatu, čiji je cilj bilo trajno i nasilno uklanjanje Hrvata i Muslimana sa velikih delova teritorija Hrvatske i BiH, radi ostvarivanja srpske dominacije. Na čelu zločinačkog udruženja bio je, tvrde tužioci, tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević.

Spekulacije o izborima

Upitan o spekulacijama da je Brnabić prelazno rešenje i da će zajedno sa beogradskim biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori, Vučić je kazao da se ne bavi kalkulacijama.

- Ako me pitate da li bi bila lakša pobeda SNS u Beogradu u tom slučaju odgovor je da, a ako me pitate da li to planiram, odgovor je ne - rekao je Vučić i dodao da postoji i mogućnost da se opozicija izbori za to, pa i preuzme republičku vladu...

Međutim, pre toga, kako je rekao, opozicija bi trebalo prvo da popriča o važnim temama, o ustavnim promenama, Kosovu...

Vučić o Hercegovačkoj: Rekao sam sve što sam imao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema više šta da kaže u vezi sa rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali.

Vučić je, odgovarajući na pitanje ko je odgovoran za rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici, rekao da ne zna šta bi više rekao.

"Rekao sam šta mislim, a nisam ni tužilac, ni sudija. A kada bih vam rekao šta još mislim, rekli biste da je Vučić konačno pokazao da je postao i tužilac i sudija", rekao je Vučić. 

Napadi dokaz koliko su besmislene priče o autokratiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da građani jasno mogu da vide iz svih napada po novinama na njega lično koliko su besmislene sve priče o nekakvoj autokratiji ili nečem tome sličnom.

On je rekao i da ga optužuju za sve i svašta, za ubistva, čak i rođenog deteta, ali je dodao da nikoga nije tužio i neće ni sada kao predsednik.

Podvukao je da neka neka svako piše šta hoće, da smatra da mediji i novinari treba da budu slobodni, ali i poručio da zadržava pravo da istinom odgovori na sve optužbe i da kaže šta misli i da mu to niko ne može oduzeti.

Kako je rekao, reč je o nekakvoj mešavini političara i novinara, ali i da će izdržati sve takve napade ne 14 dana, nego ako treba i 140 ili koliko god je potrebno dana.

Vučić: Mi se borimo za srpsku stolicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija ne sedi ni dve, ni na tri stolice u svetskoj politici, već ima samo svoju, srpsku stolicu, za koju se bori.

On je, odgovarajući na pitanje novinara vezano za zabrinutost visokog zvaničnika Stejt dipartmenta Hojta Lija oko ruskog centra u Nišu, najavio da će o tome razgovarati sa predstavnicima u vladi, strankama, sa Ivicom Dačićem i Anom Brnabić.

Očigledno da je sukob između dve velike sile sve snažniji. Videli smo danas zajedničko saopštenje Nemačke i Austrije. SAD su žele da dve muve ubiju jednim udarcem“, kazao je on ukazujući na saopštenju austrijskog kancelara Kristijana Kerna i šefa nemačke diplomatije Zigmara Gabrijela, koji su kritikovali SAD zbog namere usvajanja zakona kojim bi se sankcionisale evropske firme koje rade na energetskim projektima sa Rusijom.

On je rekao da je Srbija do sada uspešno vodila politiku u svom interesu u tom okruženju.

Osvrnuo se i na reči Lija vezano za poslovni ambijent rekavši da ne zna na šta misli visoki zvaničnik SAD.

Nisam to čuo od njega i ne znam šta je mislio. Evropski investitori ne dele to mišljenje, a ni američki“, odgovorio je Vučić.

Najavio je da već 17.jula putuje u posetu potpredsedniku SAD Majku Pensu..

Dodao je da što se poslovnog ambijenta tiče on može biti bolji, podsećajući da je Srbiaj na 47 mestu, da će pokušati da bude među prvih 30 ili 20, i da smo tu negde gde i SAD.

Ukazao je da iz SAD imamo NCR u Srbiji koji zapošljava 5.000 ljudi, Ametek daljih 500. 

Vučić: Obezbeđenje je trebalo blaže da udaljava sa skupa

"Možda je trebalo blaže da ih uklone da bi se izbegli nemiri. Što je neki iz Demokratske stranke i Ne davimo Beograd maltretirao ljude, pa je uklonjen sa tog mesta, pa to je u skladu sa njihovim zadatkom (obezbeđenja). Šta drugo očekujete? Šta radite na tom skupu? Zbog čega provocirate ljude? Zbog čega ste neodgovorni", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je na jednu stranu trebalo odvojiti "novinare, posebno ako je neko žena".

"Čekam da vidim šta će da kažu tužilaštvo i pravosuđe onima koji su zakonito zakazali skup i onima koji su došli da izazivaju nerede", rekao je Vučić.

On je na konferenciji rekao da da su ljudi koji ga ne podržavaju došli na miting SNS da provociraju, a da je miting SNS ispred Doma Narodne skupštine bio zakazan za 10.00 da se ne bi "pravili nikakvi incidenti", a da je opozicija, kada je to objavljeno, organizovala kontramiting.

"Onda su počeli kontramitingaši da još na Zelenom vencu zaustavljaju dobre i poštene ljude, da zaustavljaju one koji su pokušavali da odu na skup. Imamo snimke, molim tužilaštvo i policiju da svi koji su postupali protiv zakona, budu procesuirani", rekao je Vučić.

On je rekao da su nasilje izazvali oni koji su došli da prave nemire.

"To im je jedini cilj bio, i ništa drugo", rekao je Vučić i dodao da su oni spasavani da oni ljudi ne bi reagovali na njihove provokacije.

"Da li je neko preterao od njih, to je drugo pitanje", kazao je Vučić.

 

 

Komentari (122)

DDDDDDDDDDDDDDDDD

15.06.2017 17:42

JOOOOJ šta bih dao kada bi nas novinari poštedeli samo JEDAN dan od slika i bilo čega vezano za ovog! Molim vas : samo 1 DAN !!!

tanja77

15.06.2017 17:52

@DDDDDDDDDDDDDDDDD - Samo jedan dan uradi nešto korisno i nećeš uopšte razmišljati o njemu.

Milos

15.06.2017 17:44

Sigurna sam da je Vucic doneo najispravniju odluku!

Danilo

15.06.2017 17:44

Pred Srbijom je ogroman posao koji ceka novog premijera,zato je vazno da ga svi podrzimo.

Ana MArija

15.06.2017 17:45

Standard je postavio Vučić svojim radom pa neko ko može da isprati reforme i da ih nastavi će biti premijer!

WCWCWCWCWCWC

15.06.2017 18:25

@Ana MArija - Ajd budi pošten/a pa reci šta ste imali danas u sendviču dok botuješ!

Petar

15.06.2017 17:47

Uskoro cemo saznati ko ce biti premijer, Vucic je sigurno odabrao najbolju osobu

dado

15.06.2017 17:48

Još malo pa će mo saznati

Ivana

15.06.2017 17:49

Pred novim premijerom je veliki posao..

mara

15.06.2017 17:49

odbrojavanje pocinje

Radovan

15.06.2017 17:50

Zelim da uputim podrsku Novom Predsedniku Vlade i da mu porucim da ga ceka ogroman posao ako zeli da nastavi putem bivseg Premijera

Dare

15.06.2017 17:50

Apsolutno sam uveren da će novi premijer dati sve od sebe da nastavi put kojim je krenuo Aleksandar Vučić,Vučić je postavio visoke standarde i sigurno će novi premijer morati da ih dostigne i nastavi tim putem.

Vukašin

15.06.2017 17:51

Sa nestrpljenjem čekamo ali smo uvereni da je Vučić napravio najbolji izbor

Ivan

15.06.2017 17:51

Ko god da bude Vu;i' je postavio visok standard, radi oybiljnost u radu premijera.

Djoka

15.06.2017 18:20

@Ivan - Ma idi begaj,....

Petra

15.06.2017 17:52

Bice svakako to neko ko zasluzuje tu poziciju....ali koji treba da ima dovoljno snage i energije da nastavi zapoceto

Nikola

15.06.2017 17:52

Vučić je taj koji će izabrati novog mandatara,i neće pogrešiti.

GLUMICA

15.06.2017 18:33

@Nikola - ko da se on pita...gej lobi je jaci od Vucica

Hole

15.06.2017 19:09

@Nikola - Vucic uvek donosi najbolje odluke za Srbiju!

nina

15.06.2017 17:53

Došao je i taj trenutak, verujem da svi sa nestrpljenjem očekujemo.

Sladja

15.06.2017 17:54

Biće to najbolja odluka,poznajući Vučića...

Srdjan

15.06.2017 17:54

Neka je na zdravlje i spasenije !

Obesti

15.06.2017 17:55

Samo ona osoba koja je spremna da nastavi sa reformama i evrintegracijama Srbije biće izabran za mandatara.

svedok vremena

15.06.2017 17:55

Ma ko da bude, u uigranom timu sadašnje Vlade činiće samo prvog među istima. Jedno je više nego sigurno - izvršna vlast zajedno sa Predsednikom činiće najproduktivniji deo vlasti u Srbiji, uostalom kao i do sada.

Sanja

15.06.2017 17:55

Bice kvalitetna i iskusna osoba koja ce znati svoj deo posla.

Minka

15.06.2017 17:55

Podrska i poverenje. I Vucicu i novom mandataru. Ma ko to bio.

joka

15.06.2017 17:55

Evo još 7 minuta i znaćemo ko je novi premijer, a novine nece imati vise udarnih vesti..pa da iskoriste trenutak..svaki stupac je bitan. A izbor je sigurno najbolji!

Petra

15.06.2017 17:57

Veliki "igraci" su u igri. Svi imaju svoje kvalitete.

max

15.06.2017 17:58

Verujem da je Vucic napravio dobar izbor.

Boki

15.06.2017 17:58

Sigurno ce biti najbolji izbor.

IvanaK

15.06.2017 18:00

Bas sam nestrpljiva...jedva cekam da cujem za koga se odlucio

ivanjan

15.06.2017 18:00

Predsednik Vučić je napravio najbolji izbor.

Tamara

15.06.2017 18:00

Ne sumnjam u Vucicev izbor...

jovan

15.06.2017 18:00

Nadam se neko iz SNS-a.

Goran

15.06.2017 23:30

@jovan - Od tolikih clanova SNS Vucic je izabrao nestranacku licnost! To je ponizenje za sve clanove SNS samo niko od vas nema toliki IQ da to shvati.

jovana

15.06.2017 18:01

jEDVA CEKAMO NOVOST..

grga

15.06.2017 18:02

Ko god da bude mislim da ce Predsednik napraviti pravi izbor.

Mikii

15.06.2017 18:02

Verujem da ce predsednik Vucic doneti pravu odluku o novom premijeru..

MAtiki89

15.06.2017 18:07

Pomno pratimo

Pjer

15.06.2017 18:08

Biće to najbolja odluka za Srbiju !!

deki

15.06.2017 18:08

povraća mi se vise od ove dramaturgije!

crni gruja

15.06.2017 18:09

BRUKA I SRAMOTA

Ana

15.06.2017 18:09

On najbolje zna sta je dobro za Srbiju.

misho

15.06.2017 18:12

Još jedno poniženje Srbije,naroda,crkve..

ZiVANKA

15.06.2017 18:13

BRAVO VUCICU NISAM GLASALA ZA TEBE ALI OVO TI JE NAJPAMETNIJA ODLUKA U ZIVOTU ,SKIDAM TI KAPU ,IZABRAO SI CESTITU OSOBU KOJA NIJE UMESANA U MILION AFERA I KOJA TE NECE UBITI .

Neca

15.06.2017 23:28

@ZiVANKA - A odakle joj onoliko bogatstvo? Palo s neba?

Pera

15.06.2017 18:14

Pravi izbor Ana je to i zasluzila!!

Premijerka

15.06.2017 18:15

Red je da se čestita budućoj premijerki. Bez predrasuda molim!

Duća

15.06.2017 18:15

Sasvim logičan rasplet dogadjaja ne da se gej populacije...Biti gej naprednjacima Ok..

Senad

15.06.2017 18:17

Podrska za Anu. Svaka cast. Verujem da ce biti dostojna naslednica Vucica na premijerskoj poziciji.

mirjam93

15.06.2017 18:18

Izuzetan izbor. Neka je sa srecom. Potajno sam se nadao da ce biti ona.

Jana

15.06.2017 22:19

@mirjam93 - Verovatno si i ti iste LGBT populacije, cim tako pises!!!!

Gavra

15.06.2017 18:18

Bravo za Anu, cestitam joj i zelim srecu u daljem radu.

Anka

15.06.2017 18:18

Na čelu vlade RS će biti veoma obrazovana i sposobna žena! Odličan izbor!

Sava

15.06.2017 18:19

Sve cestitke za izbor novog premijera,nadam se da ce Ana biti uspesna kao sto je bio Aleksandar Vucic.

Perra

15.06.2017 18:20

Aaahhhhaaa.... he,he, pogodili ste, odlicna odluka.. ahhhhaaahhhaa..

SanjaMilnovic

15.06.2017 18:20

Ono kad ne verujem!

Zeka

15.06.2017 18:20

Ko bi reko, ni sanjali nismo ! Sve smo mislili da će to neko drugi da bude, kad ono Ana ! E Zorana, teško li ti je ???

Newman

15.06.2017 18:21

Odlican izbor. Ana je dokazala da je sposobna i kvalifikovana i zato je i dobila mesto premijerke.

Olja

15.06.2017 18:22

Medju dosta izuzetnih kandidata Vucic je napravio odlican izbor

Hana

15.06.2017 18:25

Njegov izbor ne moze da nasteti Srbiji.

Miki

15.06.2017 18:25

Devojka je neverovatan profesionalac.

Bilja

15.06.2017 18:26

Vucic ce dobro razmisliti pre nego li izgovori ime mandatara u to ne sumnjam.

Cale

15.06.2017 18:30

Valjda ubrzo će naći ljubav...

Rada

15.06.2017 18:30

Saopstenje ime novog mandatara me je veoma odusevilo. Ponosna sam na nasu novu premijerku.

Deda

15.06.2017 18:31

SAD TREBA DA SE POD HITNO RESI DACICA ZA SVA VREMENA

Yole

15.06.2017 18:32

Vec je odlucio, i ja mu verujem.

Paja original

15.06.2017 18:32

Bas je lep novi premijer :)))

anci

15.06.2017 18:33

Stvarno pravi izbor, Ana je odgovorna i vredna žena! Sa njom na čelu Srbija moze samo da ide napred!

loki

15.06.2017 18:36

Ana Brnabić je pravi izbor za Srbiju.

mara

15.06.2017 18:39

svaka čast na izboru

Goca

15.06.2017 18:40

Verujem da ce Ana biti odlican premijer.

Neko

15.06.2017 18:40

Mnogi su bili u pravu da ce ona postati nova premijerka Srbije zato verujem i u to da je on pregazio Dacica, a i mozda je sve ostalo istina?! Dacic je bio u pravu celo vreme. Lider Srbije voli istoricne price zato je ona postala prva premijerka Srbije, a i sada ce svi pricati dobro o nama posto ona je i prva gej premijerka,to nam za sigurno nece ubrzati put ka EU. Najjaca stranka nam salje poruku da oni nemaju nikoga u svojoj stranci ko bi mogao da vodi ovu drzavu umesto njega!

Neko

15.06.2017 22:17

@Neko - Istorijske price.

Sanja

15.06.2017 18:42

Aloooo botovi, lakse malo. Citam komentare i ne mogu da verujem. Bilo bi smesno da nije zalosno. Isprani mozgovi!!!!!!

Andja

15.06.2017 18:44

Nadam se da novi Premijer/ka nece ugroziti pozicije predsednika u medijima tj .. necemo je vidjati na tv- u koliko smo gledali Vucica ..

Čarnojević Arsenije

15.06.2017 18:44

Pravi izbor

anamarija

15.06.2017 18:48

Cestitke Ani, zasluzila je.

Ana

15.06.2017 18:48

Potpuno podržavam donešenu odluku o imenovanju novog mandatara. Mislim da će Ana opravdatii poverenje koje joj je ukazano.

Fara

15.06.2017 18:51

Ako bude Ana, to je odlično, ona je sposobna.

Maki

15.06.2017 18:53

Cestitke Ani! Zasluzila je

Branko

15.06.2017 18:54

Ocekivan i najbolji moguci izbor.

Gagi

15.06.2017 18:57

E zemljo dembelijo,sramno i porazavajuce,Dno,dna,nazalost ovako bogata i lepa zemlja,da narod zivi ovako bedno,nama ni Big Lale nemoze pomoci,od lopovluka i korupcije u svim institucijama,Srbijo probudi se!!!!!!!!!

ana

15.06.2017 18:59

Vucic jedino po cemu bira i odlucuje jeste rad i kvalitet

Sladjan

15.06.2017 19:01

Ana svojim kvalitetima može uspešno obavljati funkciju premijera.

BAŠ

15.06.2017 20:16

@Sladjan - je kvalitetno odradila program oko zdravstvenih knjižica. Nadam se da ću svoju dobiti do kraja godine. Vi botovi, krećete u hvale, a kada bi vas neko pitao, da li znate odakle je dotična, kakva joj je imovinska karta, ne biste znali da kažete. Čudni ste vi preobučeni radikali. Kada ste pravili frku oko gej parade, tada niste ni sanjali da ćete početi da obožavate LGBT.

Gagi

15.06.2017 19:19

Ana ce nastaviti Vucicevim stopama boreci se za interese Srbije i gradjana!

Daniel

15.06.2017 19:34

Mislim da je Vlada poverena u prave ruke.

Tamara

15.06.2017 19:47

Ana je OK, samo kad nije Milos Vucevic, ljigav covek!

mr burns from simpsons

15.06.2017 19:48

ocigledno je da danas sendvic/sokic nemaju jos tacno uputstvo ali lupaju minuse i pluseve da odrade sendvic..obratite paznju na ovoj vrucincini sendvici mogu da de pokvare, sto se vama ne moze desiti nipodkakvim okolnostima

Mirko

15.06.2017 19:49

Zelim joj mnogo uspeha u buducem mandatu!

gaga

15.06.2017 19:51

Bravo za odabir. Cestitke novoj premijerki.

Danka

15.06.2017 19:59

Napravljen je dobar izbor i zelimo joj puno ispeha u radu.

Patak

15.06.2017 20:05

Dobra odluka ali ovo niko nije ocekivao.

Vesna

15.06.2017 20:18

Najbolji izbor koji Vucic mogao da napravi.

Ha

15.06.2017 23:07

@Vesna - Jel ima bre neko da nije bottt?

Zoran

15.06.2017 20:31

Novi premijer ce sigurno imati pune ruke posla.

mila

15.06.2017 20:35

Nije lose sta vise svidja mi se!

Biljana

15.06.2017 20:36

ANA BRNABIC JE NAJBOLJE RESENJE.

XXL

15.06.2017 20:44

Sve ČESTITKE i USPEH u radu jer u ovom trenutku Ona je dobar izbor za g-đicu premijerku Srbije. Ali sam i dalje kritičar ovoga Režima ... to stoji ...

Dare

15.06.2017 20:49

Drago mi je da imamo prvu ženu premijera Srbije.

Jasna

15.06.2017 21:01

Zena stvorena za nove promene u Srbiji .

Pinki

15.06.2017 21:23

Srecno u obavljanju premijerske funkcije.

Lola

15.06.2017 21:24

Sve cestitke Ani,verujem da ce raditi ,kao i do sada,za boljitak nase zemlje

DarinjoNS

15.06.2017 21:24

Vučić odlučio. Kraj vica.

Dejan

15.06.2017 21:45

Da Bog da da se ovi botovi osuše !

Vera

15.06.2017 21:47

Raduje me da to nije neko ko je vec vidjen.

vesna

15.06.2017 21:54

Još jednom Srbija pokazuje da je pionir promena u regionu.

Nena

15.06.2017 21:58

Svaka čast.Čestitam

Robi

15.06.2017 22:09

Bravo za odluku da Ana bude premijer zalsuzila je to jer je i pametna i sposobna!

Boki

15.06.2017 22:18

Svaka čast, nije podlegao pritiscima.

Goran

15.06.2017 23:22

Mene je danas sramota sto sam Srbin, bas kao i svakog cestitog Srbina ili Srpkinju! Ovakvo ponizenje srpski rod nije doziveo u svojoj istoriji!

Малиновић

15.06.2017 23:22

"Жена" први пут премијер Србије,јесте ли сигурни?!?!?

OKI

15.06.2017 23:45

Izgleda da je Sposobna i Uporna a njeno opredeljenje neprimecujem nekad sam bio protiv Gej populacije al sad valda sam shvati da svako imaa pravo na ono Zivi Zivot

nedjo

16.06.2017 00:09

svaka čast

VUCIC

16.06.2017 00:49

Sram te bilo.

Ja

16.06.2017 01:15

Molim boga da se nazderete salmonele u tim sendvicima i da pocrkate!

GGG

16.06.2017 02:42

NIje Vučić "prelomio" nego su mu naredili ovi iz inostranstva koji guraju homoseksualce.

DOS

16.06.2017 06:43

Nije ziv dok ne spomene DOS iako ta grupacija odavno ne postoji. Jadna li je polupismena Srbija koja ne vidi dalje od nosa i nista ne zna.

deda

16.06.2017 10:24

Cestitke novoj premijerki,samo napred i srecno.

Srbatska

16.06.2017 11:39

Zivela zemlja Srbatska