Posle Leskovačkog leta – Leskovački karneval

Regionalne vesti - Četvrtak 15.06.2017 - 17:38

Etno kompleks Šop Đokićeve kuće u centru Leskovca, u narednim danima biće idealno mesto za zabavu i druženje jer će sutra po sedamnaesti put svečano biti otvoreni Leskovački letnji festivali, koji će trajati u periodu od 16. juna do 1. jula. Prva nedelja festivala biće podređena najmlađim sugrađanima jer su oni najvernija publika.

Leskovački karneval od 5. do 8. juna FOTO: OK radio/ilustracija Leskovački karneval od 5. do 8. juna FOTO: OK radio/ilustracija

Svake večeri od 18 do 24 časova za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Bulevar Oslobođenja.

Turistička organizacija Leskovac u saradnji sa svim institucijama kulture u gradu, pripremila je raznovrstan program pa će tako naši sugrađani počev od sutra pa do kraja juna, moći da uživaju i da se zabave uz bogat kulturno-zabavni program, na otvorenoj pozornici u centru grada.

Po prvi put u okviru manifestacije Letnje festivale otvoriće polufinalno takmičenje trubarskih orkestara na kome će biti izabran predstavnik našeg grada za predstojeći sabor trubača u Guči.

Organizatori najavljuju veliki broj dramskih, književnih i muzičkih dešavanja, biće održane i modne revije, izložbe ručnih radova, pasa, ptica, nastupaće lokalni bendovi i kulturno-umetnička društva. Po prvi put, svoju turističku ponudu predstaviće opština Bela Palanka i Ribarska banja.

„Potrudili smo se da u okviru ovogodišnjeg leta bude organizovan veliki broj kulturnih i zabavnih manifestacija.

Verujemo da ćemo programom koji smo pripremili zadovoljiti različita interesovanja, ukuse kao i sve generacije i naša očekivanja su da ćemo našim sugrađanima i gostima, obogatiti ili bar malo ulepšati predstojeće tople dane“, kaže Tina Stojanović iz TOL-a.

U okviru sportskih dešavanja biće održani revijalni nastupi Aikido kluba Bodigard, Karate kluba Bušido, Gimnastičkog kluba Dubočica i Polet.

Tradicionalno će biti održan i ulični basket a svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 19. juna u prostorijama Turističke organizacije grada Leskovca.

Na repertoaru festivala naći će se i pozorišna predstava „Ko je koga“, leskovačkog Narodnog pozorišta, kao i dečija predstava „Kako su postale ružne reči“.

Nakon Leskovačkih festivala, od 5. Do 8. jula biće održani i Leskovački karneval, dečiji karnevali, karnevali vatre, trećeg doba, maskenbali i brojna druga dešavanja sa interesantnim sadržajima za našu najmlađu publiku.

Za organizaciju Leskovačkih letnjih festivala iz gradskog budžeta, izdvojeno je 1,5 dinara a za Leskovački karneval 4,5 dinara.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: