SUMNJIVO OTKROVENJE: Mejlovi Trampovog sina svedoče da je želeo informacije o Hilari

Tanjug

11. 07. 2017. u 21:21

Rojters ipak navosi da u ovoj razmeni pošte postoji greška, ukazujući da Rusija, koja je prestala da bude monarhija, nema funkciju "krunskog tužioca", već funkciju javnog tužioca

СУМЊИВО ОТКРОВЕЊЕ: Мејлови Трамповог сина сведоче да је желео информације о Хилари

Twitter

Najstariji sin predsednika SAD Donalda Trampa jedva je čekao da se sastane sa ženom za koju mu je rečeno da je advokatica ruske vlade koja bi mogla da ima "osetljive informacije" štetne po demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, pokazuje niz mejlova koje je Trampov sin danas objavio, prenosi Rojters.


Mejlove, objavljene danas na Tviteru, Donald Tramp Mlađi razmenio je u junu prošle godine sa Robom Goldstounom, posrednikom koji je pomogao u zakazivanju sastanka sa ruskom advokaticom, prenosi Rojters.

To bi moglo da pruži dokaze istražiteljima koji ispituju da li je postojao dosluh između Kremlja i Trampovog predizbornog tima.

"Krunski tužilac Rusije... ponudio je da dostavi Trampovom timu neka zvanična dokumenta i informacije koje bi mogle da budu optužujuće po Hilari i njene odnose s Rusijom, a veoma korisne za vašeg oca", navedeno je u mejlu koji je 3. juna 2016. publicista Rob Goldstoun prosledio Trampovom sinu.

U Goldstounovom mejlu se napominje da je "očigledno reč o osetljivim informacijama na veoma visokom nivou, ali da su deo podrške Rusije i njene vlade Trampu".

"Ako je tako kao što kažete, to mi se sviđa", odgovorio je Donald Tramp Mlađi u svom mejlu.

Međutim, u ovoj razmeni mejlova potkrala se barem jedna greška, navodi Rojters, ukazujući da Rusija, koja je prestala da bude monarhija s Ruskom revolucijom, nema funkciju "krunskog tužioca", već funkciju javnog tužioca.

Pravni eksperti su podeljenog mišljenja u vezi sa pitanjem da li bi učescće Trampovog sina na sastanku s ruskom advokaticom moglo da dovede do krivične odgovornosti.

Donald Tramp Mlađi priznao je pre nekoliko dana da se sastao s ruskom advokaticom Natalijom Veseljnickajom 9. juna 2016. nakon što mu je rečeno da ona ima informacije pogubne po Hilari Klinton, ali ističe da mu ona nije pružila "nikakve smislene informacije", već da je želela da razgovara o sankcijama protiv ruskih pojedinaca.

Veseljnickaja, pak, tvrdi da nikada nije posedovala informacije koje bi bile štetne po Hilari Klinton.


— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) July 11, 2017


— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) July 11, 2017

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NIJE KAZNJIVO TRAZENJE INFORMACIJA O PROTIVNIKU

11.07.2017. 22:06

Klintonovi su angazovali puno vise "njuskaca" medju njima i FBI, da sakupljaju informacije o Donaldu Trampu, cak su dovodili i izmisljene zene, kako ih je navodno Tramp seksualno zlostavljao. Killary i njena ekipa, nije imala nikakvih pouzdanih informacija, samo laz, laz i laz, drugo nista.

Naivna umetnost

20.07.2017. 12:08

Kakva providna namestaljka bivseg britanskog tabloidskog novinara sumnjiih moralnih kvaliteta.