Predali se bombaši iz podruma

M. LUKOVIĆ

12. 07. 2017. u 10:48

Konačno u sredu završena višednevna drama u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu bez povređenih. Prvo izašla dvojica tinejdžera, a nekoliko sati kasnije i Nemanja Gavrilović (36)

Предали се бомбаши из подрума

Policija izvodi Nemanju Gavrilovića,Foto: M. Luković



DRAMA u Ulici Svetozara Markovića 101 u Kragujevcu u sredu je konačno završena oko 18 časova kada se Nemanja Gavrilović (36) naoružan bombama predao policiji. Nekoliko sati ranije iz podruma zgrade izašli su Gavrilovićev pastorak i još jedan tinejdžer koji su se zajedno sa njim zabarikadirali. Tako je bez povređenih završena opsada koja je počela još u utorak ujutru.

Posle dugotrajnih i mučnih pregovora, dvojica tinejdžera u sredu ujutro predala su se policiji, a sa sobom su izneli i jednu automatsku pušku i tri ručne bombe. Međutim, Nemanja je uporno odbijao da izađe iz podruma tvrdeći da je naoružan sa još dve bombe. Nezvanično, on ni u jednom trenutku nije rekao šta su njegovi zahtevi i zašto to radi.

Sve je počelo u utorak oko devet časova pre podne kada je Gavrilović obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda posle trogodišnjeg bekstva. Naime, on se tereti za pokušaj ubistva iz 2014. godine, zbog čega je za njim bila raspisana centralna poternica. Kada su ga upitali gde se nalazi, policajcima je rekao adresu i dodao da će biti u podrumu.

Po svemu sudeći iznenada je odlučio da produži "rok" za predaju. Kada se patrola pojavila rekao je da je naoružan, da mu ne prilaze i da su sa njim još dvojica tinejdžera.

- Policajci su videli da drži bombe u rukama. Govorio im je da je izvadio osigurače i da ništa ne pokušavaju - rekao nam je izvor iz MUP.

Stigle su brojne policijske ekipe, pripadnici Žandarmerije iz Kraljeva, vatrogasci, Hitna pomoć. Deo stanara zgrade je iseljen. Uprkos pregovorima, čitav dan i noć nije bilo nikakvih rezultata. Tek u sredu ujutro je predat deo oružja, a ubrzo su se predali i tinejdžeri.

Šta ga je navelo na ovaj sulud potez zasad niko pouzdano ne zna. Priča se da je odavno zapao u dugove i krenuo putem kriminala.

- Čuli smo da je živeo sa jednom devojkom iz zgrade, da li su venčani, ne znamo - pričaju u naselju Bubanj.

Stanari u komšiluku su tokom celog dana i dobar deo noći bili ispred zgrada ili sa svojih prozora osmatrali razvoj situacije. Sem gužve, brojnih policijskih i novinarskih ekipa, sve je naoko bilo mirno.

- U početku nismo ni znali šta se zapravo dešava, a onda smo detalje saznali iz medija. Nisam se osećao ugroženim, neizvesnost ipak smeta - kaže Stojadin Vesić, stanar ove zgrade.

Njegov komšija Aleksandar Petrović kaže da se u pojedinim zgradama podrumi ne zaključavaju, te da svako može da uđe i to predstavlja opasnost za stanare.


PUŠTEN IZ PRITVORA


KAKO saznajemo u policiji, Gavrilović je 2014. godine zbog sumnje za pokušaj ubistva uhapšen i proveo je u pritvoru mesec dana. Pušten je da se brani sa slobode, a potom je nestao. Krio se sve do utorka kada se javio policiji, a onda naoružan zauzeo podrum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Boyka

13.07.2017. 00:55

a,dobro to malo da postanu popularni kad izadju iz zatvora da se klinci loze i pricaju kako su zajebani ovi kao nekad satro kristijana golubovica itd itd.