Vilotijević umesto Trivana

M. T. K.

12. 07. 2017. u 12:26

Na današnjoj sednici Gradskog veća biće izabrano 25 sekretara. Umesto novo ministra, na čelu Sekretarijata za zaštitu životne sredine biće dr Ivana Vilotijević

Вилотијевић уместо Тривана

UMESTO Gorana Trivana, koji je postao ministar u Vladi Srbije, na čelu Sekretarijata za zaštitu životne sredine biće dr Ivana Vilotijević. Nataša Putnik novi je gradski ministar Sekretarijata za energetiku - saznaju "Novosti" pred današanju sednicu Gradskog veće.

Gradonačelnik Siniša Mali sa saradnicima treba da potvrdi izbor još 23 gradska ministra i 25 podsekretara. Posle gotovo osam meseci, čelni ljudi gradskih sekretarijata više neće biti vršioci dužnosti, već će biti izabrani na četiri godine. Iako su kadrovi na funkcije birani preko javnog konkursa, okosnica pređašnjeg saziva ostaje ista.

O kadrovskim rešenjima i izboru konkursne komisije, "Novosti" su pitale načelnicu gradske uprave Sandru Pantelić.

- Ne mogu govoriti o personalnim rešenjima, jer se ona biraju preko konkursa, a njihovo imenovanje potvrđuje Gradsko veće - kratko će Pantelićeva.

Dr Ivana Vilotijević (42) je specijalista urgentne medicine. Na prethodnim izborima bila je na listi SPS. U prethodnom periodu bila je pomoćnik gradskog sekretara Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije