Poslednja želja - zajedno u smrt

M. Lj. POPOVIĆ

12. 07. 2017. u 14:04

Supružnici Dragica i Toma Stepanović pronađeni mrtvi u gerontološkom centru u Pančevu. Uviđaj pokazao da se dogodilo ubistvo, a zatim samoubistvo

Последња жеља - заједно у смрт

Gerontološki centar Foto A.Stanković

BRAČNI par Toma (84) i Dragica (79) Stepanović pronađeni su u sredu ujutru mrtvi na terasi svog apartmana u Gerontološkom centru "Sunčana jesen" u Pančevu, gde su živeli poslednjih 20 godina. Uviđaj je pokazao da je muškarac pištoljem, za koji je imao dozvolu, prvo pucao u suprugu, a zatim izvršio samoubistvo. Za sobom su ostavili i oproštajno pismo, a zaposleni u ovoj ustanovi veruju da je u pitanju dogovor supružnika da tokom noći zajedno "odu" u smrt.

Kako su nam objasnili u pančevačkom Gerontološkom centru, beživotna tela Stepanovića pronađena su nakon redovne jutarnje vizite.

- Spremačica je na ulaznim vratima apartmana pronašla poruku osoblju da se ne uznemire zbog prizora kada uđu u sobu - kaže za "Novosti" Milisav Perunović, direktor ove ustanove. - Pozvala je glavnu sestru, koja je sa kolegama ušla unutra, a na terasi su zatekli mrtve supružnike, kao i pištolj u rukama muža. Odmah smo obavestili policiju. Obavljen je uviđaj, a tužilaštvo nije tražilo obdukciju.

Među stvarima pokojnika pronađena je i dozvola za oružje, jer je Toma kao penzionisano vojno lice posedovao pištolj.

U Gerontološkom centru su, kako su nam rekli, zatečeni ubistvom i samoubistvom i tvrde da ništa nije upućivalo da će se tako nešto dogoditi.

- Prvo je neverovatno da niko nije čuo pucnje iz pištolja - objašnjava nam direktor ove ustanove, i sam potresen zbog smrti korisnika koje je jako dobro poznavao. - Videli smo ih u dvorištu zgrade veče pred noć kada se dogodila ova tragedija. Držali su se za ruke, javili su nam se, šalili se sa nama, bili su nasmejani.

U apartmanu 208 gde su živeli i umrli Dragica i Toma, osim oproštajnog pisma, pronađena su i svečana odela, koja su pokojni supružnici pripremili za sahranu. Na krevetu su, kako kažu u centru, stajala i dva bela čaršava.

- Oboje su bili jako vitalni, trezveni i aktivni - kaže direktor ustanove za stare, gde su Stepanovići živeli. Ne znam šta ih je nateralo na ovakav čin, ali verujemo da su hteli zajedno da skonačaju život.


SKLADAN BRAK

U pančevačkom Gerontološkom centru nas uveravaju da su Dragica i Toma Stepanović imali izuzetno skladan brak.

- Bili su posvećeni jedno drugom i uvek su se međusobno čuvali - kaže nam direktor ustanove. - Bili su gotovo nerazdvojni, a nikada niko nije čuo da su se posvađali.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

rosa

12.07.2017. 14:53

Otkud im vatreno oruzje u domu? vrlo cudno da osoblje nije imalo uvid u to posto korisnici doma imaju vrlo malo privatne imovine.

Leposava

12.07.2017. 14:57

Desavase da Se stariji Ljudi ubiju,Neka I'm je laka crna zemlja svicemo Tamo.