Hamburg: Koncert Vudija Alena prekinule feministkinje (VIDEO)

Tanjug

12. 07. 2017. u 14:10

Aktivistkinje u toplesu prekinule su koncert američkog režisera Vudija Alena u Nemačkoj, pozivajući na kraj "kulture tišine" u vezi sa optužbama o seksualnom zlostavljanju pokrenutih protiv Alena

Хамбург: Концерт Вудија Алена прекинуле феминисткиње (ВИДЕО)

(Thomas Borberg/Ritzau via AP)

Aktivistkinje u toplesu prekinule su koncert američkog režisera Vudija Alena u Nemačkoj, pozivajući na kraj "kulture tišine" u vezi sa optužbama o seksualnom zlostavljanju pokrenutih protiv Alena.


Nemački ogranak feminističke grupe "Femen" postavio je na Fejsbuk video na kom se vide dve aktivistkinje kako se penju na binu ka Alenu, koji u Hamburgu svira klarinet sa svojim bendom iz Nju Orleansa, preneo je AFP.


Na njihovim torzoima bili su natpisi koji napadaju Allena, one su vičući citirali pasuse iz otvorenog pisma Allanove usvojene ćerke Dilan Farou, koje je objavio Njujork Tajms 2014, otkrivajući da je on navodno zlostavljao kada je imala sedam godina.


"One su podsetili svet i publiku koja voli džez da Alen nije samo neurotični i šarmantni reditelj, muzičar i glumac", već i roditelj zlostavljač, napisao je nemački "Femen".


U video zapisu, publika se može čuti kako tera demonstrante, dok Alen (81) pita kolegu šta to žene viču na Nemačkom.


Nakon toga, obezbeđenje je izvele žene sa bine i koncert je nastavljen.


Lokalni medij je preneo da je na kraju koncerta Alen taj protest ocenio kao glup i rekao da će se vratiti sa svojim bendom u sredu uveče na drugi zakazani nastup.



— Bart Biesemans (@bart_bies) July 11, 2017

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)