UZDANICA NARODA I DRŽAVE: Druga brigada Kopnene vojske Srbije proslavila svoj dan

G. Ćirović

12. 07. 2017. u 14:21

Vojnoj svečanosti obeležen je i dan osnivanja ove jedinice kao i pobeda nad Turcima u boju na Karanovcu 1805. a njoj su prisustvovali visoki zvaničnici vojske i lokalnih samouprava

УЗДАНИЦА НАРОДА И ДРЖАВЕ: Друга бригада Копнене војске Србије прославила свој дан

Foto: G. Šljivić

PRIPADNICI Druge brigade Kopnene vojske Srbije (KoV), kojom komanduje pukovnik Željko Kuzmanovićdanas su u Kraljevu, prigodnom svečanošću obeležili svojDan u znak sećanja na 12. jul 2007. godine kada je brigada fomirana, ali i kao znamenje na Petrovdan 1805. kada je Karađorđe u boju na Karanovcunadvladao Turke i trijumfalno umarširao u istoimenu varošicu danas poznatu kao – Kraljevo.

Vojnoj svečanosti i svečanom defileuu krugu kasarne u kraljevačkom naselju Ribnica prisustvovali su komandant Kopnene vojske, general potpukovnik Milosav Simović, oficiri Vojske Srbije, predstavnici Raškog i Moravičkog okruga, predstavnici lokalnih samouprava gradova i opština koji se nalaze u zoni odgvornosti ove brigade, kao i predstavnici SPC, policije, boračkih udruženja i drugih institucija.

Foto: G. Šljivić

- Želim da i dalje budete ponos u garnizonima gde živite i radite, ponos svih građana bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost – istakao je general Milosav Simović, komandant Kopnene vojske.

Ovom prilikom, najboljim i zaslužnim pripadnicima Druge brigade KoV uručene su prigodne nagrade i priznanja, a večeras će na platou ispred Doma Vojske u centru grada biti održan i koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ na čijem će se repertoaru, uz vojne marševe i klasične kompozicije, naći i evergrin hitovi.


Foto: G. Šljivić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije