KRAJ: Đoković-Berdih 6:7 (2:7), 0:2

Novosti online

12. 07. 2017. u 17:50

Najbolji srpski teniser usled velikog problema sa povredom lakta nije uspeo da završi meč sa Čehom koji je prošao u polufinale pri rezultatu 7:6 (7:2), 2:0

КРАЈ: Ђоковић-Бердих 6:7 (2:7), 0:2

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Kraj za Novaka u četvrtfinalu! Uspelo je "saplitanje" Britanaca, činjenica da nije imao dan pauze za razliku od svih ostalih četvrtfinalista, a ovog puta su od Đokovića bili jači povreda lakta i Tomaš Berdih.

Pri rezultatu 7:6 (7:2), 2:0 je srpski igrač shvatio da ne može da pruži maksimum i odlučio je da preda meč rivalu.

Tomaš će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Rodžer Federer (Švajcarska)-Miloš Raonić (Kanada).


PRVI SET
1:0 Posle tri minuta igre Novak dolazi do prvog gema u meču na svoj servis.
1:1 Nije Berdih dobro servirao, samo jedan od šest prvih servisa je ubacio, ali Novak nije uspeo da dođe do šanse za brejk.
2:1 Našao se Srbin u neugodnoj situaciji, Čeh je imao prednost od 15:30, ali su servisi bili tu i sprečili brejk šanse.
2:2 Dobar gem Berdiha za novo izjednačenje.
3:2 Brz gem Novaka uz samo jedan izgubljen poen.
3:3 Bez prilika za brejk, novo izjednačenje.
4:3 Servis "sluša" Đokovića, lagan gem za novu prednost.
4:4 Dobri servisi u pravo vreme su pomogli Čehu da dođe do osmog gema i još jednog izjednačenja.
5:4 Nešto neizvesniji gem, ali je Novak sačuvao prisebnost i došao na gem do osvajanja seta, Berdih na servisu.
5:5 Češki igrač nije podlegao pod pritiskom već je lagano vratio neizvesnost.
6:5 Suočavao se Novak sa 30:30 u svom gemu, ali je Čeh dva puta poslao lopticu u mrežu i pomogao mu da dođe do gema. Po izrazu lica Srbina deluje kao da ga nešto muči, da li je povreda ramena, sunce na terenu jedan ili nešto drugo, nije poznato...
6:6 Imao je Nole priliku, došao je, uz malu pomoć mreže, do "đusa" (40:40). Dobri servisi Berdiha, novi "đus", ali ovog puta Novak šalje lopticu u mrežu, tako da će taj-brejk odlučiti ko dobija set.
6:7 Odlično je Berdih započeo odlučujući gem, odmah napravio mini-brejk, dobro servirao i poveo sa 3:0. Novak je zatim bio polovičan kod dva svoja servisa, Čeh je zatim dobro servirao i poveo sa 5:1. Đoković se muči sa ramenom, konstantno "protresa" ruku, a na pauzi između servisa je tražio lekarsku pomoć koju je sudija Ali Nili tražio. Posle 14 uzastopno izgubljenih setova Berdih dobija jedan i dolazi do vođstva u četvrtfinalu Vimbldona (7:2).

DRUGI SET
0:1 U pauzi između dva seta je Novak tražio pomoć lekara. Nije u pitanju rame, već lakat desne ruke. Posle medicinskog tajm-auta je Čeh uzima gem bez izgubljenog poena.
0:2 Muči se Novak sa laktom, servisi mu u proseku idu oko 160 kilometara na čas... I pored toga je došao do 40:0, ali je izgubio naredna četiri poena i omogućio rivalu da dođe do prve brejk šanse. Posle duže razmene je Berdih to iskoristio i uvećao vođstvo.
KRAJ: Započeo je treći gem, Novak je tada shvatio da nema šanse da pruži svoj maksimum i odlučio je da preda meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Djordje

12.07.2017. 19:16

Ne zanosite se prvim mestom jer gaobjektivno ne zasluzuje.! Nema zara vise u njegovim udarcima, nema preciznosti niti servisa!? Sve sto mu je nekad bilo glavno oruzije nestalo je i niko ne zna da li ce ikada da se vrati? Nole je nas i svi ga mi volimo ali objektivno gledano on je daleko od onoga kakav je nekada bio? To ne znaci da ga ne volimo i da nam je manje drag( mislim na Srbe)! Jednog dana u buducnosti ce mo saznati mozda sta je bio razlog njegovog strmoglavig pada ?

Pera

12.07.2017. 19:18

Bez obzira što je došao do četvrtfinala Novak nije dostigao svoj maksimum u igri. Naime već kod trećeg seta u prethodnom meču videlo se da nema snage a udarci su mu bili kao u badmintonu. Osim toga Nole nije povratio lucidnost u igru kojom je nekada izluđivao protivnike. Sada retko prevari ili iznenadi potezom a 70% lopti u napadu završavaju po sredini terena. Nema "ćoškova" izlazaka na mrežu, kraćenja i sl.Uglavnom njegov napad se oslanja na udarce koji više nisu "orkan" već "povetarac".

Szh

12.07.2017. 19:20

Taman Nole malo bolje igra, eto povrede i boljeg igraca samo da kazem da bas treba proteini za dobre misice

Miroje Marović

12.07.2017. 19:34

Sledeće godine Nole gazi sve redom!!!Glavu gore momčino,igraj tenis i uživaj!!!

Miroje Marović

12.07.2017. 19:34

Sledeće godine Nole gazi sve redom!!!Glavu gore momčino,igraj tenis i uživaj!!!