Sahranjen američki turista koji je ubijen na Zakintosu; Rankoviću određen pritvor

Tanjug

15. 07. 2017. u 20:49

Američki turista Bakari Handerson, koji je pretučen na smrt na grčkom ostrvu Zakintos, sahranjen je danas u svom rodnom gradu Ostinu, u američkoj saveznoj državi Teksas

Сахрањен амерички туриста који је убијен на Закинтосу; Ранковићу одређен притвор

Henderson sa devojkom

Američki turista Bakari Handerson, koji je pretučen na smrt na grčkom ostrvu Zakintos, sahranjen je danas u svom rodnom gradu Ostinu, u američkoj saveznoj državi Teksas, preneo je AP.

Lokalna televizija iz Ostina Ksan navodi da je služba za 22-ogodišnjeg Hendersona, zbog čijeg je ubistva uhapšeno sedam srpskih državljana, održana u baptističkoj crkvi.

Prema navodima grčke policije, Henderson je pretučen na smrt 7. jula ispred bara na Zakintosu.

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam državljani Srbije.

RANKOVIĆ SASLUŠAN, ODREĐEN MU "PRIVREMENI PRITVOR"

Dušan Ranković, jedan od osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka, saslušan je večeras u sudu na Zakintosu, nakon čega mu je određen pritvor.

Rankovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizirala je u izjavi za Tanjug da mu je određen "privremeni pritvor", sa pravom žalbe u roku od pet dana.

Ranković je u prisustvu svojih branilaca dao detaljan iskaz istražnom sudiji u kojem je opisao kako je zbog svađe oko stola, sada pokojni Amerikanac Henderson njega udarao flašom u glavu dok se flaša nije rasprsla u paramparčad, nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća.

Osvestio se kasnije u toaletu, videvši da je obliven krvlju, a pored njega su bile dve devojke.

On je zatražio da se pokrene krivični postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio pokojnom Hendersonu da ga udara flašom u čelo, tvrdeći da je od siline udarca bio "kao pod anestezijom " i da ima "prekid filma...", prenela je njegova advokatica koja je prisustvovala ispitivanju.

"Sve što je izjavio vidi se na video zapisu", naglasila je Dobričanin, napominjući da tamošnje vlasti insistiraju na pritvoru za sve koji su imali kontakt sa Amerikancem.

Četvorici srpskih državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajati po grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode i juče su stigli u Srbiju.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

RATIMIR BOŽE ZVANOG BRACO VOJVODIĆ

15.07.2017. 22:18

istii obrazac zločina kao i sa kovačevićem za koga je srbija još platila kao neku nagradu za počinjeni zločpin nad američkim studentom milion dolara sad će joj trebati ako ide logikom precedenta da ovde tresne bar sto miliona dolara zdušno i velikodušno

NN

15.07.2017. 22:18

Taj koji mu je zadao prvi udarac ima razbijenu glavu flasom kojom ga je preminuli zveknuo iz sve snage.Po logici stvari taj sa razbijenom glavom nije ni mogao da ucestvuje u tuci posle tog udarca.

Zurkolomac

15.07.2017. 23:44

Da li su u americi novine izvestavale o sahranama ljudi i dece u Srbiji koji su poubijani americkim bombama? Kako da ne...

Јабре

15.07.2017. 23:51

Саучешће породоци Хандерсон, не иде се на одмор ради туча и свађа ...Нису уништили само његов живот већ и свој а породицама да не причамо ...

Svetislav Pavlovic

16.07.2017. 02:21

Ubijen je covek. Bez obzira na okolnosti, to je zlocin. Pocinilac ili pocinioci, mora/moraju biti kaznjeni po zakonu. Bez obzira o kome se radilo, srbin, bosanac, grk, amerikanac, za svoja pocinjena dela mora odgovarati. Jasno je, da roditelji osumnjicenih za zlocin, pokusavaju pronaci opravdanje za svoju decu, i nisu svesni da na taj nacin ucestvuju u zlocinu. Zato, pistite sud i policiju da odrade svoj posao bez pritisaka sa strane. Imajte poverenja u njih.

zora

16.07.2017. 08:28

Katastrofa.Nista nije vredno ovakvog ubistva mladog coveka.Saucesce porodici,a njemu laka zamlja.

Ivan LA

16.07.2017. 09:38

A sta bi se desilo da je taj udarac flasom bio koban po naseg momka? Da li bi ga ameri ovako zalili kao mi ovog njihovog? Aha, ali malo prekosutra..

AMERI SU NAJHRABRIJI KAD TUKU SA 10.000 m VISINE

16.07.2017. 10:57

Ja sam 99% siguran, da je taj amerikanac znao da su to srbi, i da je nesto provocirao, ka o i onaj engleski pilot u Zirichu, koji se hvalio kako je Srbiju bombardovao, ne znajuci da ga srbin slusa iza susednog stola, koji mu je ocitao lekciju. Zasto bi njih 7 ili 9 tukli jednog neduznog coveka? Tu nema nikakve logike.

Bojan Milošević

17.07.2017. 17:24

Ko se mača lati, od mača i strada. Oduvek bilo i biće. Moglo je i drugačije da se završi. Izbacivači i obezbeđenje su najviše krivi, morali su da saseku eskalaciju tuče.