');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

OTAC BRANI SINA MONSTRUMA "Marko je bio pod pritiskom, Maja je imala dobrog advokata, a uzrok njihov sukoba je bio INAT"

Otac Marka Nikolića, koji je u sredu brutalno ubio Maju Đorđević i sina Mihaila ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, i dalje ne može da veruje šta se dogodilo.

otac marka nikolića Foto: RAS Srbija
otac marka nikolića
Otac ubice Živko Nikolić
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Otac ubice Živko Nikolić

- Evo, ovo su Mihailove igračke, tu se i sad u sredu igrao. Dovodio ga je stalno ovde, imali su dobar odnos, družili se. Marko je njega mnogo voleo, ovo je čestitka koju mu je napisao za Novu godinu – pokazuje Živko Nikolić, otac Marka Nikolića, drhtavim rukama suzdržavajući suze.

Kada su čuli šta se dogodilo, supruga i on nisu mogli da veruju.

- Ona je htela da prepukne od muke, i dalje ne možemo da verujemo za našeg unuka. Ne opravdavam Marka, frapiran sam, ali on je četiri i po godine bio pod strašnim pritiskom, jako je loše podneo to što nije mogao da viđa dete, stalno je u Centru za socijalni rad nailazio na aroganciju i provokacije, a nepravdu su mu poslednjih godina pričinjavali razni ljudi – ističe Živko pokazujući na gomilu dokumenata složenu na krevetu.

Moja žena je htela da prepukne od muke, kaže Nikolić
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Moja žena je htela da prepukne od muke, kaže Nikolić

Prema njegovim rečima, Maja i Marko nisu bili u braku, već samo u emotivnoj vezi, a uzrok većine nesuglasica među njima vidi u inatu koji se pojavio.

- Dešavalo se da se pomire, budu zajedno tri meseca, a onda je on odbije da žive zajedno, a ona njega tuži. Marko nije bio nasilan prema njoj i detetu, čuvao ga je i kada je bio beba i sada svake srede. Planirao je da sredi stan ovde u blizini, za njih dvojicu. Viđali smo se skoro svakog dana, pričao mi je kako mu je teško, posebno poslednjih godinu dana – kaže Živko.

Markov otac i sada prelistava svu dokumentaciju, pokazuje na sve navodne nelogičnosti koje su u njima navedene. Otac pokušava da opravda sina ubicu govoreći da je ubijena imala boljeg advokata od njegovog sina.

- Maja je imala dobrog advokata, sa odličnim vezama, koji sigurno sada mirno ne spava kada vidi kako se sve završilo. U ovim ovde papirima sve piše, imam dokaze i da su protiv Marka lažno svedočili. Dešavalo se čak i da ga prijave zato što su ga videli, jer se „boje“. Šta to znači, da nije smeo ni da izađe napolje – pita Živko.

Kako on kaže, nakon ovog zločina, pojavile su se mnoge navodne neistine o Marku.

- Ministar Nebojša Stefanović je rekao da je Marko učestvovao u oružanoj pljački, što je strašno, jer on bi bio osuđen. On nije bio kriminalac, nema debeli dosije i nije lud. Evo, pogledajte veštačenje iz bolnice „Laza Lazarević“, navodi se da nema nikakvih poremećaja – potreseno ističe otac i priznaje da je jedino istina da je posedovao oružje, i to zbog posla.

Živko ističe da je njegovom sinu Marku najteže palo kada 11 meseci nije mogao da viđa sina i ističe da je svakog meseca davao alimentaciju.

Marko Nikolić je u sredu posle podne naočegled brojnih prolaznika ubio ženu nožem, dok je svoje četvorogodišnje dete zadavio i tom prilikom teško nožem povredio troje radnika Centra za socijalni rad i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.