Ubistvo Rakovica Centar za socijalni rad
Rajko Ristić
Marko Nikolić ubica iz Rakovice

Alo!

Marko Nikolić ubica iz Rakovice, Foto: Alo!

Monstrum Marko Nikolić (43) ubio je najpre svog četvorogodišnjeg sina Mihaila kako bi kaznio svoju bivšu nevenčanu ženu Maju Đorđević (43), a potom dokrajčio i nju, kaže za „Alo!” psihijatar Jovan Marić.

On navodi da je Nikolić u svom krvavom piru hteo da uzme od supruge nešto najmilije i zato je tek posle sina ubio nju.

Sahrana sutra na Orlovači

Maja i njen sin Mihailo biće sahranjeni sutra na groblju „Orlovača“ u Beogradu. Maja će biti ispraćena u 14 sati, a za samo minut kasnije zakazana je sahrana malog Mihaila. Oni će, kako „Alo!” saznaje, biti pokopani u istu grobnicu. Nije poznato da li će na sahranu doći i porodica ubice.

- Ubiti nejako dete, pa još i svoje, tumači se u vidu fenomena „ja ću te povrediti, pa makar i ja trpeo posle”. Dakle, pošto je Nikolić hteo da povredi nevenčanu suprugu, najbolji način je bio da joj oduzme nešto što ona najviše voli, čime bi joj zadao najveću bol. Zato je sinu Mihailu prvo zabo nož u grudni koš, a potom ga zadavio golim rukama, da bi sebi pružio priliku da vidi bol koju nanosi supruzi. Da bi se osvetio supruzi, uradiće nešto najgore za nju, a to je upravo ubistvo njenog deteta, pa makar i on trpeo to. To je tolika želja da se žena povredi da je u stanju da ubije i sopstveno dete - navodi Marić.

Ubistvo Rakovica Centar za socijalni rad

Rajko Ristić

Ubio sina Mihajla pa onda majku, Foto: Rajko Ristić

On ističe i da je očekivano da monstrumov otac brani sina za zlodelo koje je učinio.

- Postupak da majka ili otac zločinca na neki način brane svoje dete, govoreći da je bio pod velikim pritiskom, da je imao težak period, da mu se „smračilo pred ocima”, sasvim je normalan i očekivan u ovom slučaju. Roditeljska ljubav ima potrebu da se tu opravda za eventualne greške tokom procesa vaspitavanja. Tokom mog višedecenijskog iskustva sudskog veštaka samo se jednom desilo da je roditelj objektivno priznao krivicu deteta. To što je Nikolić prebacivao odgovornost na snaju otvara široku temu nasilja u porodici, kao i sindrom ubijanja sopstvenog deteta - izjavio je za „Alo!” Marić.

Advokat Mila C. Janković ističe da ce ubica za ovakav zločin dobiti od 10 do 40 godina.

- Ja očekujem maksimalnu kaznu! Smatram da Marko Nikolić neće imati olakšavajucih

Ogorčeni na izjave oca ubice

I dok je monstrum u kratkom obraćanju na sudu skoro priznao krivicu, njegov otac Živko ga je žestoko branio, i pored stravičnog zločina koji je počinio, tvrdeći da je za sve kriva svirepo ubijena snaja. Ovo je, kako saznajemo, izazvalo veliko ogorčenje u porodici ubijene Maje, koja nije htela da komentariše Živkove optužbe.

okolnosti, bez obzira na pominjanje poremećaja ličosti, jer se ovde radi o nasilnoj osobi. Mislim da su zakazale institucije sistema u oblasti gradskog Centra za socijalni rad kao organa starateljstva, ali i tužilaštvo. Propust celog sistema je to što sami radnici u Centru za socijalni rad, iako imaju dovoljno elemenata da preduzmu odgovarujuće mere, kao što je neposredna prijava nasilnika organima MUP-a i tužilaštva, to izostaje! Službenici idu linijom manjeg otpora, što je nedopustivo. Treba tražiti lišavanje roditeljskog prava. Osnovni problem je u tužilaštvu i u Centru za socijalnu pomoć - izjavila je za „Alo!”advokat Mila C. Janković.

Ona ističe da treba odmah da se organizuje posebno odeljenje na nivou gradskog Centra za  socijalnu pomoc i socijalni rad, koje će se isključivo baviti nasiljem u porodici uz izuzetno obučen tim ljudi.

- Ovo odeljenje bi moralo imati na raspolaganju sudske veštake ili neku odgovarajuću ustanovu, koja bi kompletno izvršila neouropsihijatrijsko veštačenje takvog prijavljenog lica,
i to u zatvorenoj ustanovi, od 30 dana, gde bi oni zaista sa svakog aspekta utvrdili da li lice ima poremećaj ličnosti kao što imamo kod Nikolića - ističe ona.

Komentari (18)

Sanja

16.07.2017 07:40

Zver a ne covek!

steva

16.07.2017 09:57

@Sanja - Jeste, ali nije bio takav.

Pantic

16.07.2017 07:59

Ja ovde vidim da se ide na to da se sva krivica svali na muža ubicu. Sada vidimo da stvari nisu crno-bele.

Ja

16.07.2017 13:05

@Pantic - Stvari jesu crno bele, sudice se za krivicno delo ubistva i sudice se njemu, nece sigurno mom dedi!

Srba

16.07.2017 13:29

@Pantic - Kakva god da mu je zena bila.. ALI svoje DETE zadaviti... Monstrum nad monstrumima!!!

Pantic

16.07.2017 16:50

@Pantic - Za Ja...Naravno da se neće suditi tvom pokojnom dedi, nego njemu, jer on je izvršio ovaj strašni zločin. Možda ovog zločina ne bi bilo da ga ta neuravnotezena žena svojim zlostavljanjem nije dovela u stanje da uradi ovo veliko zlodelo.

miljana

19.07.2017 10:59

@Pantic - Ove sto brane ubice,automatski bih strpala u zatvor sa tim istin ubicama.Pa onda da vidi da li je ispravan ili ne.

NEVENCANA

16.07.2017 08:03

Venčana i nevenčana velika razlika. Zasto žene preleu iz veze u vezu pa se posle čude i sebe zovu žrtvom nasilja. Juce na trgu nije bilo ni 10 zrtvi nasilja. Dok na tv slusamo lazi da ih ima 60.

305

16.07.2017 14:59

@NEVENCANA - Zato ti gaji cvece. Zatvori se izmedju cetiri zida i nikada se u vezu neupustaj!!!!Pa nisu svi muskarci psihopate. Otac ovog psihopate je trebao da presudi sinu i sebi. Tako bi mu bar unuk bio ziv danas i ta napacena zena.

Dača

16.07.2017 16:45

@NEVENCANA - @305...Ta zena nije bila napacena, naprotiv. Ona je zlostavljala svog muža da ne može da vidja dete. Sve je to lepo objasnio njegov otac šta je sve ona njemu radila, dok nije pukao. Nije ona ništa manji zločinac.

Mujo

16.07.2017 08:57

Majo, Majo.. gde su ti bile oci kada si se udavala, po drugi put? Na koju li si ti pricu pala kada si se udavala za vec dokazanog nasilnika i razbojnika? Tada je sestra trebalo da reaguje, sada je besmisleno...

Ivica

16.07.2017 09:56

@Mujo - Pa nije bio nasilnik. To si izmislila. Ona ga je napravila nasilnim.

Mujo za Ivicu

16.07.2017 13:26

@Mujo - Pisalo je da je osudjivan zbog razbojnistva!!..Edukuj se malo....Procitaj negde sta je RAZBOJNISTVO, da ne bi lupala gluposti, Ivice draga.

ZA OVOGA JE

16.07.2017 10:09

V E S A N J E! NEMA LEBA NEMA VODE!

Galileo

16.07.2017 13:23

Najjadniji u komentarima je ovaj sto ga brani, a potpisuje se sa vise razlicitih imena, da se stekne utisak da ih ima vise. Otac, brat sta li mu je? Na vesala! Za (ne)rad policije i ostalih sluzbi, da ne govorim.

laza

16.07.2017 16:38

@Galileo - Taj što ga "brani" kaže da treba da dobije zasluženu kaznu za ono što je uradio. I dobiće je. Samo nemojte vi umrežene da mnogo palamudite i da ubijenu ženu predstavljate sveticom, jer je ona glavni krivac koja se sa njime izivljavala i dovela ga u stanje da pobije sve živo. A takvih skotova nema malo.

toza

16.07.2017 17:03

@Galileo - Htedoh reći, najjadnija si ti, jer danima pokušavaš da raznim lazima, udeo ove žene u ovoj tragediji predstaviš minornim. Ali, sve vase intrige je pokvario otac ubice, koji je obasnio šta se sve tu dešavalo i kako ga je navela na ovaj strašni zločin. I prestani da baljezgaš više "Galilleo".!

Ja

17.07.2017 08:57

Pantic Covek sam za sebe kaze da je celog zivota bio los i Vi sad glumiite njemu drvenog advokata! To o cemu Vi sad raspravljate, to je moglo dok je zena bila ziva, u nekom bracnom savetovalistu, kod psihijatra, psihologa... Sad je kasno i sad su te price deplasirane. Nema opravdanje za ubistvo, opravdanje moze da bude samo saomoodbrana, a to ovde nije slucaj i nema o cemu da se raspravlja.