Код надаљске раскрснице погинули мушкарац и девојка, шесторо повређено

Свадбено весеље с трагичним крајем.
nesreca, mojbecej.rs
Фото: mojbecej.rs

То би у најкраћем могло да се каже поводом саобраћајне несреће која се догодила  ујутру око два сата код надаљске раскрснице, у којој је двоје погинуло и шесторо повређено. Живот је изгубио возач „мазде икс 3” зрењанинских регистарских ознака Маринел Вукован (49) из Торка, у општини Житиште, и путница у „пежоу” Марина Петкуц (20) из Зрењанина, из возила које је било други учесник страшне несреће. За воланом „пежоа” био је Давор В. (23) из Новог Сада.

Свадбена колона се враћала са славља у Новом Саду и недостајало је мало више присебности у вожњи да се све заврши без трагичних последица јер је  одредиште колоне било Надаљ. А несрећа се десила на километар и по пре надаљске раскрснице на путу Нови Сад – Бечеј.

Како незванично сазнајемо, „мазда” с троје путника претицала је „пежо” с петоро путника и прерано се вратила у десну коловозну траку па је својим задњим десним делом ударила у предњи леви део „пежоа”. Том приликом су оба возила закачила банкину пута, возачи су изгубили контролу и возила су, једно на крову, друго на боку, завршила у одводном каналу крај пута. Предмети из аутомобила су били на стотинак метара од места удеса.

По првим незваничним информацијама, по свему судећи виновник тешке несреће је младин ујак, а друга погинула особа је кума. Несрећу је пријавио неко из возила која су била у предњем делу колоне и када су видели да нема два возила, вратили су се и видели страшан призор.

Фото: mojbecej.rs

Младожења је био у првом возилу колоне, а млада у „пежоу” с кумом па су је из возила извукли у крвавој венчаници. Путник у „пежоу” К. В. (18) из Надаља је теже повређен и ватрогасци су морали да секу возило да би га ослободили, а онда је колима Хитне помоћи превезен у новосадски Клинички центар, где су још примљени младић Д. В. (23) из Новог Сада и девојка К. В. (19) из Надаља, али су после указане помоћи пуштени на кућно лечење. На место несреће су брзо стигли припадници Саобраћајне полиције и дежурне екипе Службе хитне помоћи домова здравља из Бечеја, Србобрана и Темерина, па су сви повређени медицински збринути.

Саобраћајна полиција је обуставила саобраћај на том делу пута да би се увиђај, који је водио тужилац Основног суда у Новом Саду, могао несметано одвијати. Повољна околност је што је била ноћ и саобраћај је био слабог интезитета, а возила која су се кретала ка Новом Саду преусмеравана су према Надљу. Око 5.30 сати саобраћај на путу Нови Сад – Бечеј је нормализован.

Истрагом ће се доћи до узрока тешке саобраћајне несреће, а прве информације је дао возач „пежоа”, који се после медицинске помоћи указане у Новом Саду, с „крагном” око врата вратио на место удеса, а оба возила су пренета у Нови Сад и паркирана испред ЈП „Паркинг-сервис”.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести