Ekonomija

3

Knežević o Fijatu: Sve što je stavljeno na sto, Štrajkački odbor vratio

Autor: JU

Izvor: Beta

Knežević o Fijatu: Sve što je stavljeno na sto, Štrajkački odbor vratio

Izvor: Foto: prtscr ytb

"Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom 'Fijata', često i u sitne sate kako bi smo sprečili da nastala šteta bude još veća", napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u nedeljnom izdanju beogradskih "Večernjih novosti".

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fijata" koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori.

"Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto", ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, "uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide".

"Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar.

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom "Fijata".

"Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas", zaključio je Knežević u autorskom tekstu.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan

Ne verujem ti ni reč, Kneževiću. Posle preletanja iz DS-a i afere sa aflatoksinom, izgubio si svaki kredibilitet.

miki

Lepo ti Knezevicu idi u Italiju da budes ministar. Zakon o radu sadrzi odredbe o strajku i obavezi poslodavca da pregovara sa radnicima i nema razloga da se tolerise Fijatu krsenje nasih zakona.

Abe

"Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje", ocenio je ministar. Naravno da branite in terese stranaca na uštrb radnika, inače bi se znalo pod kojim uslovima je potpisan Ugovor sa FIAT-om. Ako je sve kako treba, zašto je potrebno da se skrivaju elementi ugovora? Upravo zbog toga što i država štiti interese stranaca kojima daje ogromne povlastice i subvencije, a kada su u pitanju domaća preduzeća koja treba subvencionisati MMF ne dozvoljava. Koja je to selekcija, stranca Srbija mora subvencionisati, a domaćim firmama kojima je potrebna subvencija ista se ne sme dozvoliti. Naravno sve je to organizovana pljačka drzave uz saglasnost državnog rukovodstva, gde sržavno rukovodstvo javno podržava pljačku i pokušava krivicu prebaciti na nasre.ne radnike.