Ћатић: Због грађана прихватам споразум, власт не зна или неће 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Ћатић: Због грађана прихватам споразум, власт не зна или неће
Trenutno na sajtu: 265       |       Podeli:
16.07.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пријепољски привредник и високи функционер СДП-а, Осман Ћатић, твди да се ових дана против њега води хајка

од стране дела општинске власти, али да су у све то укључени и поједини медији.

Ћатић у саопштењу истиче да се у тој хајци против њега и његове фирме, "не бирају средства, методе и начини да се оствари циљ и јавности буде представљен у најгорем могућем светлу".

Ћатић у писаној изјави наводи:

Наравно, да су у питању провидне манипулације, исконструисане неистине и занемаривање елементарне обавезе да се тврдње поткрепе аргументима. Оно што се последњих дана разним начинима пласира јавности лишено је доказа, јер их они немају. Аргументи су на мојој страни и ја их, искључиво у намери да јавности презентујем само истину а да суд о томе препуштим грађанима Пријепоља, стављам на увид:

Застој на изградњи објекта у Шеховића Пољу није због, како наводно тврде они којима ја сметам у сваком погледу и свакој мојој активности, непостојања грађевинске дозволе. То је ноторна лаж.

За зграду у Шеховића Пољу поседујем грађевинску дозволу број 351-371/08 , акт о урбанистичким условима број 350-2/74 и пријаву радова број 351-265-2011 као и Споразум са Општинским правобраниоцем за замену парцела и померање зграде број 351-371/08.

Приликом радова односно копања подрумског дела зграде наишао сам на топловод којим се напаја суседна стамбена зграда у Шеховића Пољу као и на два подземна високонапонска кабла. Наравно да сам одмах обуставио радове и о томе обавестио Одељење за урбанизам у Општинској управи, ЈКП „Лим“ и Погон Електродистрибуције у Пријепољу. Од Одељења за урбанизам СО затражио сам измену Решења чија је суштина скраћивање зграде како би се избегли проблеми са подземним кабловима.
Нисам наишао на разумевање па сам се жалио Општинском већу које је позвало представника Одељења за урбанизам, јавног правобраниоца и мене и договорили смо се да Општина о свом трошку испарцелише мој плац и државно земљиште и да се помери зграда од улице како би се створио простор за тротоар. Договор је дошао до фазе потписивања и на задовољство обе стране јавни правобранилац је припремљени Споразум потписао, али Урбанистичка служба није потписала уговор под изговором да се чека израда Плана детаљне регулације.

То што општинска власт не зна или неће да зна шта има у својој архиви само је доказ да они не признају аргументе ни чињенице што је карактеристика њиховог начина обављања локалне власти у овом кратком периоду колико траје њихова коалициона владавина.
Жао ми је, пре свега због станара суседне зграде и оних који живе или раде у непосредној близини локације око које се ових дана, изненада, много говори у појединим медијима. Но, ова власт никада није имала слуха да ме позове и да затражи моју сагласност да уредимо постојећи плац. Да им је стало до тога да им грађани немају ружну слику пред очима, они би то давно урадили. Међутим, њима није стало до договора, до грађана и до оних који не припадају њиховоим политичком табору. Они би проблеме решавали искључиво силом и сировом снагом власти! Зар случај са сниматељем из неке новопазарске телевизије за прилог чији су уредници, заправо, Самир Тандир и Милан Гачевић, то не потврђује?

Ова власт, не желећи да поштује акта, решења, дозволе, споразуме које је Општина издала, не желећи договор са власником плаца, организује ових дана потписивање петиције од стране грађана овог дела Шеховића Поља! Шта рећи о томе и о таквом начину промовисања државне власти! Власт не пише петиције јер је власт! Власт треба да поведе управни поступак и да се договором дође до најбољег решења за сваку страну. У крајњем случају власт треба, ако све друго пропадне као покушај договора, да донесе Решење онако како она мисли да је сврсисходно, а ја ћу као власник плаца такво решење или прихватити или ћу се жалити и, по окончању поступка, прихватити коначан епилог надлежних инстанци. Али, они то не знају или неће да знају. Они доводе људе по свом нахођењу, улазе у туђи посед и на тај начин оправдавају неспособност и незнање.

Спреман сам, и поред свега, да прихватим сваки добар предлог грађана Шеховића Поља, од којих очекујем разумевање и поштовање права које проистиче из својине над поменутим плацем. Спреман сам да такав предлог размотримо и ја ћу га, уз представнике општинске власти и начелника одељења за урбанизам прихватити и спроводити!

С поштовањем,
Осман Ћатић, Пријепоље




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.505.163 посета
Тренутно на сајту: 266 посетилац(a)