Кустурица: НАТО опколио Русију јаче него Хитлер

Председник Путин зна шта ради: његова стратегија је стратегија доброг џудисте, који зна да искористи снагу нечег, можда донекле и јачег, да то пропусти кроз своје мишиће. Према руским војним стратезима, рат се неће водити на руској територији, него на другим тачкама планете, рекао је у разговору за Спутњик редитељ Емир Кустурица.
Kusturica/Tanjug
Фото: Tanjug

Упитан да прокоментарише чињеницу да је Америка тражила извештај о војној сарадњи Русије и Србије, Кустурица је одговорио да би „можда могли да им траже и ДНК тенкова, Т-80“.

Свет зна да је на руским границама више војске него што је Хитлер искрцао. За разлику од времена у којем смо ми заправо живели у полумраку, сада се то медијима и оним што нам је доступно види, само што нема ко да закључи. То је тајна несавршенства тог неба информација које нас окружује. Заправо знамо колико војске стоји, али не знамо о чему се ради. Односно, намера нам није саопштена. Ја мислим да председник Путин зна шта ради и да је заправо његова стратегија, стратегија једног доброг џудисте који зна да искористи снагу нечег, а можда донекле и јачег да га пропусти кроз своје снажне мишиће. Русија је увек била довољно јака, али новина коју сам ја прочитао у новинама је да се по војним стратезима у Русији, рат неће водити на руској територији, као што је било до данас од Другог светског рата. Него ће изгледа да буде на другим тачкама планете“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести