NavMenu

Od oportuniteta 3 mil EUR za projekte od javnog interesa - Najviše novca za zdravstvo

Izvor: eKapija Nedelja, 16.07.2017. 17:56
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u petak (14. jula 2017. godine) potpisani ugovori o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta) sa učesnicima javnog konkursa.

Ministarka pravde Nela Kuburović podsetila je da je ovo ministarstvo 20. marta raspisalo drugi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, na koji su prijavljena 763 projekta, navodi se na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Vlada Srbije je na predlog komisije Ministarstva pravde, koja je ocenjivala svaki projekat, donela rešenje kojim su sredstva u iznosu od 351.509.000 dinara raspodeljena na 97 korisnika, istakla je ona, dodavši da je najveći iznos sredstava dodeljen zdravstvenim institucijama. Njih 19 dobilo je više od 130 miliona dinara.

Kuburović je posebno izdvojila projekte poput porodilišta GAK Narodni front u Beogradu, porodilišta u Čačku i Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je da je iz sredstava oportuniteta 39 ustanova obrazovanja i vaspitanja dobilo više od 70 miliona dinara.

- Komisija je obavila veoma dobar posao, a novac će biti uložen u različite projekte, od renoviranja fiskulturnih sala, sportskih terena, toaleta, do nabavke IT opreme, a jedna škola će dobiti i autobus - naveo je Šarčević.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će 19 ustanova iz zdravstvenog sistema dobiti novac za realizaciju raznih projekata, posebno istakavši da će sredstva biti uložena u nabavku najmodernijih vozila za prevoz prevremeno rođenih beba. Ta sredstva će dobiti Niš i Novi Pazar.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević preneo je da je za ustanove kulture javnim konkursom opredeljeno 65 miliona za 13 projekata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.