Besplatan internet u gradskom parku u Prokuplju

Vaj-faj zona besplatnog interneta od danas postoji i u Prokuplju, u gradskom parku na trgu Topličkih junaka.

Opština Prokuplje osvojila je besplatnu vaj-faj zonu slanjem fiskalnih računa u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".

Besplatan internet omogućava istovremeno povezivanje do 300 korisnika i emituje signal od jednog megabita u sekundi u prečniku od 150 metara, sa priključcima za punjenje mobilnih telefona.

Zonu je svečano pustio u rad ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić kaže da su građani pokazali visok stepen svesti o tome koliko je važno boriti se protiv sive ekonomije.

U prvom kvartalu ove godine broj žalbi zbog nepravilnosti koje su se dešavale prilikom izdavanja, odnosno zbog neizdavanja računa veći je za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Ružić.

Kaže da 85 miliona fiskalnih račina koji su poslati u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" pokazuje da su građani spremni da izraze svoju lojalnost uvođenju reda u državi i fiskalne discipline.

Istakao je da pored uvođenja besplatnih internet zona u 12 opština, projekat predviđa i da pet opština dobije po 20.000 evra za infrastrukturne projekte, a reč je, kaže Ružić, o Beloj Palanci, Beloj Crkvi, Plandištu, Dimitrovgradu i Golupcu.

Kako je rekao, građani će odlučiti koji će se projekti realizovati, navodeći da je politika Vlade Srbije i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da se na poboljšanju ambijenta radi u direktnoj interakciji sa građanima.

Prema podacima NALED-a u ovom trenutku više od 90 odsto građana podržava borbu protiv sive ekonomije, a sada 70 odsto njih smatra da je država odlučna da se suoči sa ovim problemom, rekla je izvršna direktorka te organizacije Violeta Jovanović.

Podsetila je na podatak da su direktni prihodi budžeta od nagradne igre premašili devet miliona evra.

Navodeći da je jedna od pratećih aktivnosti u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" bilo takmičenje gradova i opština gde se merio odziv građana, ona je čestitala građanima Prokuplja koji su zauzeli drugo mesto od 12 opština poslavši oko 60.000 koverata.

Takozvano vaj-faj drvo osvojile su i opštine Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Svrljig, Bački Petrovac, Rakovica i Titel.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво