Prirodna rešenja za pojačano znojenje

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti njegovu temperaturu.

Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbeći bez obzira kakve kozmetičke preparate koristili.

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabukovo sirće, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Naime, jabukovo sirće možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno sa nekoliko kapljica sirćeta premažete pazuhe. Ostale delove tela možete pre spavanja premazati mešavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe oterati od vas i komarce.

Soda bikarbona je vrlo praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove praškaste supstance možete uvek nositi u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete pazuhe ili druge delove tela.

Crni čaj deluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Kesice čaja izvadite nakon dve, tri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim ih možete stavljati direktno ispod pazuha i ostaviti pet minuta da deluju.

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator telesnih mirisa zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične delove tela limunom, ostaviti da deluje 15 do 30 minuta i isprati hladnom vodom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin