Federeru osmi Wimbledon, Čilić bez šanse

Wimbledonski pobjednik je zaradio rekordnih 2,5 miliona eura (EPA)

Jedan od najboljih tenisača svih vremena, Švicarac Roger Federer potvrdio je primat u svjetskom tenisu i osvojio osmi naslov u Wimbledonu nakon što je hrvatskog tenisača Marina Čilića pobijedio rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:4).

Pobjedniku je, uz trofej, pripalo i rekordnih 2,5 milijuna eura.

Čilić nije imao šanse protiv najuspješnijeg tenisača svih vremena na Grand Slam turnirima, Rogera Federera, koji je igrao u svom 11. finalu u All England Clubu.

Meč je trajao 101 minutu, a ključni trenutak dogodio se nakon prvog seta kad je Čilić zatražio liječničku pomoć i sa suzama u očima razgovarao s medicinskim osobljem. Nastavio je susret, ali nije imao velike šanse protiv Federera.

Čilić je sa suzama u očima razgovarao s medicinskim osobljem

I nakon gubitka drugog seta Čilić je zatražio liječničku pomoć, a tada se otkrilo kako ima problema sa stopalom koje mu je tijekom medicinskog time outa bilo premotano te je nastavio finale.

Na kraju je Čilić susret okončao sa 23 pogreške i 16 winnera, dok je Federer imao 23 winnera i samo osam pogrešaka.

Nakon dvoboja Čilić je u intervjuu na terenu izjavio kako nikako nije želio predati susret.

“Nikada nisam predao dvoboj u karijeri, pa to nisam želio niti danas. Sve do finala ovaj je Wimbledon bio krasno putovanje za mene, igrao sam najbolji tenis u životu i zato bih se želio zahvaliti svom timu koji mi je to omogućio. Zahvaljujem se i svim svojim navijačima u Hrvatskoj i nadam se kako ću se vratiti u finale i pokušati još jednom osvojiti trofej”, bio je kratak Čilić.

Čilić jednom pobijedio Federera

Čilić protiv Federera sad ima 1-7, a jedinu pobjedu ostvario je u polufinalu US Opena 2014. godine kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov.

Prošle je godine Čilić izgubio od Federera u četvrtfinalu Wimbledona nakon vodstva 2:0 u setovima i propuštene tri meč-lopte u četvrtom setu.

Marin Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, no nije mu uspjelo osvojiti wimbledonski naslov.

Goran Ivanišević je 2001. godine osvojio Wimbledon u svom četvrtom finalu.

Federer je ovom pobjedom stigao do svog osmog naslova u Wimbledonu i to 14 godina nakon što je prvi put trijumfirao u All England Clubu, a na putu do naslova nije izgubio niti jedan set.

Pobjeda u Wimbledonu ukupno mu je 19-ti Grand Slam naslov u karijeri.

Izvor: Agencije