Osude zbog "umrlice" sa Vučićevim likom na "Tviteru"

Državni i politički zvaničnici Srbije osudili su pojavu "umrlice" sa likom Aleksandra Vučića na društvenoj mreži "Tviter".

Na Tviter nalogu "Hvala Vučiću" objavljena je "umrlica" predsednika Srbije na kojoj je napisano: "Umro je naš Vučić. Dragi naš Vučiću neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru." Kao "ožalošćeni" navedeni su "Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave", a uz to je stavljen i znak srca.

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ta "umrlica" direktno podriva državne i nacionalne interese Srbije.

"U trenutku kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u veoma važnoj poseti SAD i kada se priprema za razgovor sa potpredsednikom Pensom, morbidni čin objavljivanja umrlice predstavlja ne samo poziv na ubistvo predsednika Vučića, nego i direktno podriva državne i nacionalne interese Srbije", naveo je Dačić.

Istakao je da nadležni državni organi moraju odmah da reaguju, kao i svi politički faktori u zemlji.

Potpredsednica vlade i članica predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović je ocenila da pojavljivanje lažne umrlice predstavlja vrhunac kampanje koja se skoro dva meseca vodi protiv predsednika Srbije.

"Toliki stepen mržnje, da se izabrani predsednik Srbije stavlja na umrlice, do sada nije viđena u Srbiji. Ne znam šta je mogla biti namera autora, osim da pokuša da legalizuje nasilje u društvu, i to u trenutku dok se kao društvo još oporavljamo od brutalnih ubistava u centrima za socijalni rad čije su žrtve bili žene i deca", upozorava Mihajlovićeva.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je da se lažnom umrlicom sa Vučićevim likom na bolestan način pokazuje nečija mržnja i frustracija.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je rekao da je vreme da mržnja i pozivi na smrt i nasilje budu kažnjeni, saopštio je taj pokret.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpi neshvatljivu mržnju. On i njegova porodica su meta nekažnjenog iživljavanja već godinama. Ovo mora da prestane, vreme je da mržnja i pozivi na smrt i nasilje budu kažnjeni", ističe se u saopštenju.

Takođe, samostalna poslanica u Narodnoj skupštini Dubravka Filipovski je najoštrije osudila objavljivanje "umrlice" na Tviteru i zatražila od MUP-a i Odeljenja za visokotehnološki kriminal da u najskorijem roku identifikuju lice koje se krije iza Tviter naloga "Hvala Vučiću" i koje je na toj društvenoj mreži objavilo, kako kaže, jezivu foto-montažu.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво