Na Tviteru objavljena Vučićeva čitulja

Na Tviteru je objavljena navodna "čitulja" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena.

Na toj "čitulji" je napisano: "Umro je naš Vučić. Dragi naš Vučiću neka te anđeli večno čuvaju u sumpornom jezeru." Kao "ožalošćeni" navedeni su "Mi mudri i pametni SNS sendvičari iz Centralne ljubavne uprave", a uz to je stavljen i znak srca, prenosi Telegraf.rs.

Vučić je na to reagovao da je ne samo živ i zdrav, već i dobre volje, pred sastanak sa šefom Nacionalne garde i dodao da je velika čast i za Srbiju i za njega lično što će ga američki zvaničnik primiti u svojoj kući, u znak posebnog poštovanja.

"Živ sam, dovoljno zdrav da se sekiraju mnogo što ne mogu da me pobede", rekao je Vučić novinarima koji izveštavaju o njegovoj poseti Vašingtonu.


Usledile su i osude. Potpredsednica Vlade Srbije i članica predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović i samostalna poslanica u Narodnoj skupštini Dubravka Filipovski osudile su pojavu "umrlice" sa likom Aleksandra Vučića.

Zorana Mihajlović je rekla da pojavljivanje lažne umrlice predstavlja vrhunac kampanje koja se skoro dva meseca vodi protiv predsednika Srbije.

"Toliki stepen mržnje, da se izabrani predsednik Srbije stavlja na umrlice, do sada nije viđena u Srbiji. Ne znam šta je mogla biti namera autora, osim da pokuša da legalizuje nasilje u društvu, i to u trenutku dok se kao društvo još oporavljamo od brutalnih ubistava u centrima za socijalni rad čije su žrtve bili žene i deca", upozorava Mihajlović.

Ističe da pravljenje lažnih umrlica podseća na ružnu prošlost naše zemlje, a da Srbija danas ulazi u red modernih i uređenih država, koje se bore protiv svakog oblika nasilja.

Takođe, samostalna poslanica Dubravka Filipovski je najoštrije osudila objavljivanje "umrlice" na Tviteru i zatražila od MUP-a i Odeljenja za visokotehnološki kriminal da u najskorijem roku identifikuju lice koje se krije iza Tviter naloga "Hvala Vučiću" i koje je na toj društvenoj mreži objavilo, kako kaže, jezivu foto-montažu.

  • Komsha

    17.07.2017 08:34
    Ruzna proslost
    Pa, oni su ruzna proslost, koja nikako da stvarno bude proslost...
  • Preselo nam

    17.07.2017 08:14
    Preselo-svodnik radnika
    Zar ne vidite da nas je to detence koje se poigralo Srbijom spasilo?
    A vi njemu tako?
    Umesto da ste mu našli posao negde, pa da i on može da kaže da je radio pravi posao.
    Umesto toga, eno ga, sedi negde u Vašingronu i prodaje Srbiju.
    Liže stope onima koji su nam decu ubijali i nazvali kolateralnom štetom.
  • Badza

    16.07.2017 23:18
    Vratite nam onu ruznu proslost i odlazite odavde!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.