VIDEO: Najveći tobogan na svetu ima 14 spratova

Vodeni parkovi su pravo rešenje za ove paklene vrućine. Ako ste daleko od mora, a napolju je 40 stepeni, gde bolje nego u bazen i niz tobogan, da se malo rashladite?

Insano, tobogan udaljen oko 16 kilometara od Fortaleze u Brazilu, sagrađen je u Bič Parku i najveći je tobogan na svetu, a ovu titulu potvrdila je i Ginisova knjiga rekorda. Visok je kao zgrada od 14 spratova, odnosno ima 41 metar.

Ovim toboganom ćete se prema bazenu spuštati brzinom od 100 kilometara na sat. Od trenutka u kojem kreće spuštanje do bućkanja u bazenu prođe samo četiri do pet sekundi. Inače, ceo kompleks nosi titulu najvećeg, najluđeg i najavanturističkijeg parka u Južnoj Americi.

Otvoren je svakog dana od 11 do 17 časova, a ulaz za odraslu osobu nije jeftin - iznosi 65 evra. Za svako dete je potrebno izdvojiti po 60 evra.

  • bzzz

    17.07.2017 12:16
    ovo nama treba
    pa sve politicare, simpatizere i pogotovo politicku omladinu preko tobogana u septicku jamu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.